Volvo AB, al doilea producator mondial de camioane, a achiztionat sase procente din actiunile producatorului japonez de camioane Nissan Diesel Motor Co. Valoarea tranzactiei se ridica potrivit Bloomberg la 553 milioane de dolari, Volvo detinand in acest moment 46,5% din actiunile Nissan Diesel.

Actiunile au fost cumparate de la Nissan Diesel, care si-a vandut astfel ultima participatie in cadrul companiei. Volvo a mai achizitionat in aceasta primavara 16% din actiunile producatorului japonez. Compania suedeza urmareste prin aceste mutari sa isi intareasca pozitia pe piata asiatica, care inregistreaza o crestere mai rapida comparativ cu cea europeana.

Oficialii Volvo au precizat ca se concentreaza asupra extinderii in Asia, unde va coopera cu Nissan, Nissan Diesel si Dongfeng Motor Co., a l treilea producator de automobile din China, pentru a forma o alternatica la grupul europeano-american DaimlerChrysler AG, care planuieste inceperea productiei de camioane inBeijing in perioada urmatoare.

Volvo a achizitionat divizia de camioane a constructorului auto francez Renault in 2001. In schimb, grupul auto francez Renault SA controleaza 44% din actiunile Nissan si 20% din Volvo.

Cotatiile Nissan Diesel au crescut cu 5,67% in timp ce actiunile Volvo au incheiat ziua bursiera in scadere cu 0,12 procente.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »