Tesla a prezentat Model 3, o masina 100% electrica care costa de la 35.000 de dolari

Antreprenorul american Elon Musk a prezentat Tesla Model 3, un nou model 100% electric, care are un pret de pornire de 35.000 de dolari, fara reducerea de 5.000 de dolari acordata de guvernul american, scrie businessinsider.com.

Primele masini Tesla Model 3 vor fi livrate la sfarsitul anului 2017. Noul model atinge 100 km/h in 6 secunde si are o autonomie de 350 km. Acestea sunt performantele pentru varianta standard, iar Musk ne asigura ca nici Model 3 nu va fi mai prejos de Model S. Noul autoturism vine in standard cu tractiune integrala si poate transporta 5 pasageri.

In ultimele 24 de ore, 115.000 de persoane au comandat Tesla Model 3, fara sa vada masina. Pentru fiecare masina rezervata, Musk a primit 1.000 de dolari, deci in total 115 milioane de dolari.

Tesla Model 3, imprumuta conceptul de fabricatie de la Model S, dispune de portbagaj si in partea din fata si in spate, poate fi incarcata rapid si dispune de sistemul de condus semi-autonom.

Tesla Model 3

Citeste si:
Tesla Model 3, câștigător pe piața mașinilor second-hand
Tesla Model 3, câștigător pe...

Miliardarul american sustine ca Tesla va fi prima de pe piata cu caracteristici de masina autonoma, insa oamenii ar trebui sa fie preocupati de siguranta masinilor fara sofer. Musk considera ca vehiculele autonome vor intra pe piata cand constructorii de masini vor putea dovedi clientilor ca acestea sunt de 10 ori mai sigure decat masinile traditionale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri