Presedinte Volkswagen: MAN ar trebui sa abandoneze oferta de achizitie a Scania

Compania germana Volkswagen doreste ca firma producatoare de camioane MAN sa abandoneze planurile de achizitionare a grupului rival suedez Scania in favoarea unei triple fuziuni care ar include si sectorul brazilian de productie de camioane al Volkswagen.

"In ceea ce ma priveste, nu cred ca acest lucru ar putea fi realizat prin cumpararea de catre MAN a grupului Scania. Am refuzat aceasta oferta si nu am de gand sa imi schimb decizia", a declarat directorul executiv al Volkswagen, Bernd Pischetsrieder pentru cotidianul Financial Times, informeaza NewsIn. Acesta a adaugat in interviul publicat marti ca daca oferta va deveni si mai tentanta din punct de vedere financiar tot nu va putea fi acceptata de Volkswagen, care este actionar principal la Scania, controland o treime din puterea de vot in cadrul consiliului de administratie.

Bernd Pischetsrieder a facut apel la grupul MAN sa abandoneze oferta, in valoare de 9,6 miliarde de euro (12,3 miliarde de dolari) pentru achizitionarea companiei rivale Scania, oferta ce ar precede pornirea negocierilor pentru preluarea operatiunilor din Brazilia a firmei germane Volkswagen, deoarece o astfel de oferta nu ar fi corecta pentru toti actionarii.

"Atat timp cat actionarii sunt tratati in mod egal, nu poate fi vorba de acceptarea ofertei", a explicat acesta, exprimand astfel pozitia Volkswagen, ce detine actiuni de tip A (mult mai importante din punct de vedere al puterii de decizie decat actiunile de tip B, detinute in mare parte de ceilalti actionari).

Un purtator de cuvant al grupului MAN a refuzat sa comenteze remarcile directorului executiv al Volkswagen, dar a precizat ca oferta MAN este una flexibila si mai este destul timp pentru negocieri. Seful Volkswagen a respins si posibilitatea lansarii unei contraoferte a Scania pentru MAN, considerat mult timp ca fiind o potentiala tinta de achizitie datorita structurii interne foarte instabile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri