George Copos a vandut compania Ana Imep, unde sunt produse motoare electrice, catre o companie din Japonia, care a preluat 94,8% din actiuni.

Ana Imep, fondata in urma cu 49 de ani, are sediul in Pitesti si a fost preluata de antreprenorul George Copos in 1996. In ultimii 20 de ani, proprietarii au investit 10 milioane de euro in dezvoltarea capacitatii de productie a companiei de motoare electrice.

Odata cu preluarea de catre Nidec, japonezii intentioneaza sa faca investitii pentru a creste capacitatea de productie a fabricii si sa dezvolte Ana Imep ca centru de inginerie si de servicii centralizate.

Ana Imep face parte din grupul de companii Ana Holding, in care si companiile Ana Hotels, Ana Pan, Ana Teleferic, Ana Trans International si Ana Aslan Health Spa.

Nidec a fost asistata in aceasta tranzactie de avocatii de la Noerr, firma de avocatura in care lucreaza peste 500 de avocati si consultanti in 11 tari.

Echipa de avocati ai Noerr a fost coordonata de Mihai Macelaru (associated partner & head M&A practice), Cristina Stamboli (senior associate), Roxana Dudau (associated partner & head real estate & construction) si Luiza Bedros (senior associate).

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri