Fiat Chrysler Automobiles si Google au cazut de acord pentru a colabora intr-un proiect ce vizeaza constructia a 100 de vehicule autonome. Acest acord este cel mai important de pana acum intre o companie din Silicon Valley si un producator auto, relateaza Reuters.

Colaborarea pentru "integrarea sistemului sau de conducere autonoma, incluzand senzorii si softul propriu intr-un vehicul de pasageri'' este pentru prima oara cand Google va colabora direct cu un producator auto, au anuntat cele doua companii intr-un comunicat, conform News.ro

Modelul minivan Pacifica va beneficia de tehnologia de conducere autonoma

Inginerii Google si Fiat Chrysler vor lucra impreuna pentru a include tehnologia de conducere autonoma in modelul minivan Pacifica.
Activitatile vor avea loc la un centru major de inginerie al Fiat Chrysler din sud-estul statului Michigan.

Google a precizat ca nu este vorba despre impartirea cu Fiat Chrysler a drepturilor de proprietate a tehnologiei pentru vehicule autonome si ca vehiculele respective nu vor fi vandute publicului.

Acordul dintre Google si Fiat Chrysler vine in contextul in care alte companii de tehnologie si auto intensifica eforturile pentru proiectarea sistemelor complexe de hardware si software necesare vehiculelor autonome.
General Motors a convenit in martie achizitia Cruise Automation, un startup in domeniul conducerii autonome, din San Francisco.

Daimler, BMW si Volkswagen s-au inscris si ei in "lupta" masinilor autonome

Producatorii auto germani Daimler, BMW si Volkswagen au cumparat anul trecut compania de cartografiere digitala HERE, pentru accelerarea dezvoltarii vehiculelor autonome.

Unele functii incluse deja pe automobilele de masa, SUV-uri si camioane reprezinta pasi catre inlocuirea soferilor, cum ar fi franarea automata in caz de urgenta, conducere autonoma in regim de croaziera si mentinerea automata pe o banda de circulatie.
Unii analisti spun ca un model minivan autonom este potrivit pentru testarea tehnologiei in regim de circulatie in convoi, intr-un mediu controlat, cum ar fi campusurile Google si Fiat Chrysler sau centrul unui oras.

Anterior, Google a cumparat SUV-uri Lexus fabricate de Toyota Motor , la care a inclus senzori si alte elemente proprii de hardware.
Acordul dintre Google si Fiat Chrysler avantajeaza ambele companii.

Google a anuntat anterior ca nu vrea sa construiasca vehicule autonome pe cont propriu si a analizat aliante cu producatori auto, dar niciuna nu s-a concretizat.

Colaborarea cu Fiat Chrysler poate ajuta Google sa isi rafineze sistemele, ca un nou pas catre productia de masa a masinilor capabile sa se conduca singure.

Sursa foto: Google / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri