In 2008, Daimler a ales Ungaria pentru noua fabrica Mercedez-Benz, in conditiile in care pe lista posibilelor amplasamente din Europa de Est se aflau Romania si Polonia. In Ungaria, germanii au investit peste un miliard de euro. Modelele Mercedes-Benz asamblate aici sunt Clasa B, CLA, CLA Shooting Brake.

Noua fabrica va fi construita in Jawor, laaproximativ 430 km sud-vest de Varsovia, si va fi prima fabrica Mercedes din Polonia si a doua fabrica de motoare in afara Germaniei, dupa cea de la Beijing. Productia va demara in 2019.

In Romania, Daimler are doua filiale, Star Transmission si Star Assembly. Fabrica Star Assembly este la Sebes si produce incepand de anul acesta cutii de viteze automate cu 9 trepte (9G Tronic).

Star Transmission a fost infiintata in anul 2001 si are capacitati de productie in Cugir si Sebes (judetul Alba), unde produc componente pentru motoarele si cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atat pentru modele actuale cat si pentru modele mai vechi, asigurand disponibilitatea pieselor de schimb.