Producator german de automobile Daimler va investi circa 500 de milioane de euro intr-o noua fabrica de motoare in Polonia, Romania fiind din nou ocolita de germani.

In 2008, Daimler a ales Ungaria pentru noua fabrica Mercedez-Benz, in conditiile in care pe lista posibilelor amplasamente din Europa de Est se aflau Romania si Polonia. In Ungaria, germanii au investit peste un miliard de euro. Modelele Mercedes-Benz asamblate aici sunt Clasa B, CLA, CLA Shooting Brake.

Noua fabrica va fi construita in Jawor, laaproximativ 430 km sud-vest de Varsovia, si va fi prima fabrica Mercedes din Polonia si a doua fabrica de motoare in afara Germaniei, dupa cea de la Beijing. Productia va demara in 2019.

In Romania, Daimler are doua filiale, Star Transmission si Star Assembly. Fabrica Star Assembly este la Sebes si produce incepand de anul acesta cutii de viteze automate cu 9 trepte (9G Tronic).

Star Transmission a fost infiintata in anul 2001 si are capacitati de productie in Cugir si Sebes (judetul Alba), unde produc componente pentru motoarele si cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atat pentru modele actuale cat si pentru modele mai vechi, asigurand disponibilitatea pieselor de schimb.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri