Legaturile rutiere Targu Mures-Reghin si Reghin-Saratel, parte a DN 15 si DN 15 A vor fi reabilitate cu sprijinul Comisiei Europene. Proiectul de reabilitare costa peste 37 de milioane de euro.

Aceasta cofintantare a Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regionala, de peste 31 milioane de euro, vizeaza reabilitarea a aproape 25 de km din DN15, intre Targu Mures si Reghin, precum si a aproximativ 47 de km din DN 15A, intre Reghin si Saratel, conform News.ro

,,Acest proiect este inca o dovada a interesului mare pe care Comisia Europeana il acorda modernizarii si dezvoltarii infrastructurii de transport din Romania. Prin reabilitarea soselelor care leaga localitati importante din judetele Mures si Bistrita-Nasaud, se asigura o mai buna conectivitate rutiera in centrul tarii, creandu-se totodata premisele unui transport mai sigur si mai rapid,”, a declarat comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu.

Proiectul este cofinantat prin Programul Operational Sectorial „Transport” al Romaniei, in cadrul axei prioritare 2 „Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in scopul dezvoltarii unui sistem de transport durabil” in perioada 2007-2013.

Sursa foto: LIUSHENGFILM/SHUTTERSTOCK


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Romania poate progresa printr-o mai buna utilizare a fondurilor UE