Exporturile de accesorii si componente auto produse din Romania se vor cifra la peste un miliard de euro in 2006, urmand sa ajunga la circa doua miliarde de euro pana in 2010, potrivit unui studiu al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autovehicule, publicat in Romanian Business Digest.

Peste 80 procente din productia totala de componente si piese auto produse in Romania este exportata, in 2006 exporturile cifrandu-se la peste100.000 de unitati, in special componente ale modelului Dacia Logan, cu destinatia Maroc sau Federatia Rusa.

Pana in 2010 exporturile de piese Dacia ar putea ajunge la circa 200.000 de unitati pe an, la care se adauga circa 700.000 de elemente constitutive al modelului Logan (CKD).

Piata se dezvolta prin intermediul modelului Logan si al fabricii Daewoo de la Craiova, care produse piese si va fi preluata de un investitor puternic.

Cererea de centre pentru productia de piese si accesorii auto este mn crestere in Europa Centrala, astfel de capacitati dezvoltandu-se in Slovacia, Cehia, Ungaria si Romania, un nou centru urmand sa fie construit la Timisoara.

Cira totala de afaceri a sectorului, de 2,2 miliarde de euro pentru 2006, va creste cu circa 20 - 30 la suta pana in 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri