Romanii cheltuiesc in city-break-uri in medie 530 de euro, insa daca aleg o vacanta pe plaja sunt dispusi sa dea in medie 760 de euro, reiese dintr-un studiu realizat de Wizz Tours, companie care face parte din grupul Wizz Air.

Destinatiile de top in care merg romanii in city-break-uri:

  • Roma
  • Barcelona
  • Milano
  • Venetia
  • Londra

Pentru city-break-uri, romanii sunt dispusi sa dea in medie 530 de euro si sa stea in hoteluri de trei stele.

Cand se gandesc la o vacanta pe plaja, romanii prefera sa isi cumpere o vacanta in Cipru, Dubai, Malta, Costa del Sol si Sardinia. Pentru o astfel de vacanta valoarea medie a pachetului de calatorie este de 760 de euro, iar grupurile sunt de trei persoane. In aceasta situatie, romanii prefera de cele mai multe ori hoteluri de 4 sau 5 stele.

“Romanii sunt calatori inteligenti, cauta cel mai bun raport hotel/pret. Pentru vacantele de vara, la plaja, aleg de obicei un hotel cu un standard mai ridicat, insa pentru city-break-uri se indreapta catre hoteluri de 3 stele. Pe de alta parte, in ceea ce priveste distanta intre data rezervarii si a calatoriei, romanii tind sa-si rezerve vacantele destul de aproape de data de plecare. Indiferent de momentul cand aleg sa-si faca rezervarea, Wizz Tours vine in sprijinul lor si le ofera pachete de calatorie catre mai mult de 130 de destinatii si economii de 10-15% ⃰ ⃰ in medie fata de achizitia separata a transportului si hotelului", a declarat Jànos Barits, managing director Wizz Tours.

Si calatoriile spre Romania sunt in crestere, numarul rezervarilor pe wizztours.com fiind in primele 4 luni cu 45% mai mare fata de aceeasi perioada din 2015. Cei mai multi turisti provin din Germania, Israel, Italia, Suedia si Marea Britanie. Traficul de calatori dinspre Peninsula Scandinava creste, la randul sau, cu rapiditate, datorita dezvoltarii recente a rutelor Wizz Air.

Wizz Tours ofera clientilor sai o gama larga de pachete de servicii de vacanta de iarna si de vara, atat pentru relaxare, cat si pentru afaceri, formate din zboruri, cazare si alte servicii optionale, totul printr-un singur proces de rezervare si o unica tranzactie de plata. Wizz Tours este disponibil exclusiv online, pe wizztours.com, si ofera acces la peste 30.000 de hoteluri in mai mult de 130 de destinatii. Site-ul este disponibil si in limba romana.

Wizz Tours ofera o selectie variata de pachete de calatorie pentru vacante sau in scop de afaceri, inclusiv o varietate de city break-uri, vacante de vara si de iarna. Pachetele Wizz Tour ofera acces la o retea de rute Wizz Air in continua dezvoltare, care consta in peste 380 de rute in si in afara Europei, in special in Europa Centrala si de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri