Campania electorala ocupa o mare parte din timpul senatorilor care ar trebui sa se ocupe de modificarile aduse legii RCA, iar primele modificari vor aparea probabil dupa data de 5 iunie, data alegerilor locale, a declarat presedintele Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), Cristian Muntean.

Proiectul legii RCA a fost depus in data de 16 mai ca initiativa legislativa la Senat, urmand sa fie analizat de comisii in perioada imediat urmatoare, in regim de urgenta, a declarat recent presedintele comisiei buget-finante a Senatului, Viorel Arcas, potrivit News.ro.

Primele modificari la acest proiect de lege ar putea aparea insa abia dupa 5 iunie, data alegerilor locale, considera Muntean, care vrea sa faca o propunere presedintilor comisiilor de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor, Viorel Arcas si Viorel Stefan, pentru a grabi negocierile. ”Vreau sa le propun celor doi sa faca o sedinta comuna pentru acest proiect de lege, pentru a grabi negocierile si pentru a avea legea finala votata de deputati pana la inceperea vacantei parlamentare”, a declarat Muntean.

Presedintele ASSAI considera ca in legea finala trebuie inclusa si o prevedere legata de impunerea unor sanctiuni graduale asiguratorilor, care sa depinda de frecventa si gravitatea neregulilor descoperite la acestia. ”Ajunsesem la un acord inclusiv cu asiguratorii privind aceste sanctiuni, dar vad ca prevederea a disparut intre timp din proiectul legii”, a declarat Muntean. Potrivit prevederii respective, un asigurator putea sa-si piarda licenta de functionare daca inregistra intarzieri la plata daunelor in 15% dintre dosare.

Sursa foto: loraks / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri