Ford a prezentat la Koln, in Germania, noua linie de echipare ST pentru modele Fiesta si Focus, care se adreseaza celor care isi doresc aspectul sportiv al modelelor ST pe motorizari economice si la preturi accesibile. In acelasi timp, Ford a vorbit si despre noua Fiesta ST200, care dispune acum de 200 CP.

Echiparea ST-Line poate fi comandata cu motorizari diesel sau pe benzina si caroserii in trei sau cinci usi.

In partea din fata, ST-Line are o noua grila de tip fagure, un logo ST pe aripile fata, praguri laterale mai profunde si un spoiler pentru acoperis in partea din spate.

Ford Fiesta ST-Line

Alte elemente noi pentru exterior sunt jantele din aliaj de 17 inch cu finisaj Rock Metallic Gray si suspensia sport care coboara garda la sol cu 10 mm.

La interior, ST-Line are scaune sport cu cusaturi rosii, un volan inspirat de la ST din piele perforata cu cusaturi de culoare gri, inscriptii ST pe praguri si pedale din aluminiu.

Fiesta ST-Line

Motorizarile Fiesta cu echiparea ST sunt 1 litru EcoBoost 100 CP, 125 CP, 140 CP si 1,5 litri diesel 95 CP. Pentru Focus cu echiparea ST propulsoarele pe benzina au puteri intre 125 - 182 CP. Versiunile diesel sunt 1,5 litri 120 CP si 2 littri 150 CP.

Ford se asteapta ca pana la 10% din clientii Fiesta sa obteze pentru echiparea ST.

Fiesta ST200

Cu un upgrade la motorul de 1,6 litri EcoBoost, Ford a reusit sa ii ofere modelului Fiesta 200 CP si un timp de acceleratie pana la 100 km/h de 6,7 secunde. Viteza maxima urca la 230 km/h.

Ford Fiesta ST200

Ford Fiesta ST200 arata mai agresiv decat un model cu echipare ST, mai ales cu vopseaua exclusiva Storm Grey. Jantele de 17 inch sunt unice pentru ST200, iar etrierele de frana de culoare rosie contrasteaza frumos cu rotile gri inchis.

Fiesta ST200

“Cu noua gama ST-Line clientii pot experimenta stilul sportiv inspirat de la modelele noastre Ford Performance, care include Focus RS, noua Fiesta ST200 si Ford GT", a explicat Roelant de Waard, vice presedinte, marketing, vanzari si servicii Ford Europa.

Managerul Ford a mai spus ca in acest an se asteapta la vanzari de 40.000 de unitati in Europa pentru modelele de performanta, o crestere de 50% comparativ cu anul 2015.

Waard este increzator ca noile editii Fiesta si Focus ST-Line vor fi cautate, deoarece acestea sunt distractiv de condus si au performante bune, in ciuda preturilor accesibile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri