Grupul Commerzbank a anuntat, luni, ca a vandut participatiunea de 8,4% pe care o detinea din firma Ferrari, companiei Fiat, valoarea acestei tranzactii fiind de 260 de milioane de euro.

Acest anunt vine dupa anuntul facut in cursul saptamanii trecute de Fiat, care s-a declarat gata sa ofere 900 de milioane de euro (1,1 miliarde de dolari) pentru a achizitiona aproximativ 29% din gruparea Ferrari de la bancile care au cumparat participatiuni din constructorul de automobile Ferrarri in 2002, atunci cand gruparea traversa o perioada dificila din punct de vedere financiar.

Fiat a declarat ca, odata cu finalizarea acestei tranzactii, va detine 85% din producatorul italian de automobile de lux Ferrari. Compania a vandut 34% din Ferrari unei serii de banci in 2002 pentru suma de 775,2 milioane de euro.

Din luna aprilie Fiat se afla in negocieri cu Mediobanca, banca italiana care a condus grupul de banci cu ocazia tranzactiei din 2002, pentru a rascumpara actiunile Ferrari.

Fiat a precizat ca spera sa finalizeze tranzactia cu Mediobanca si celelalte banci, printre care se numara Commerzbank si Banca Popolare dell'Emilia Romagna, pana la sfarsitul lunii octombrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri