Cea de-a doua editie a cursei cu masini electrice in jurul lumii, 80edays - Elduro, a luat startul pe 16 iunie, in fata Arcului de Triumf din Barcelona si ar trebui sa se incheie in acelasi loc pe 4 septembrie 2016, la 80 de zile de la plecare.

In Romania, masinile sunt asteptate sa ajunga in jurul datei de 14 august si vor parcurge traseul Suceava-Bucuresti-Brasov-Sibiu-Arad.

In prezent, zece masini au fost deja transportate peste Oceanul Atlantic si au ajuns in Halifax, Canada. Autobuzul electric al echipei ungare este transportat cu vaporul si va ajunge in cateva zile. Urmatoarele opriri vor fi in New York, San Francisco si Los Angeles. Apoi, masinile vor fi transportate cu avionul peste Oceanul Pacific, pana in Guangzhou, in China.

80edays - Elduro

Cele 11 echipaje care au plecat din Spania luna aceasta vor parcurge peste 25.000 km si vor traversa peste 20 de tari, inclusiv Romania, si trei continente.

Majoritatea romanilor cred ca...
Citeste si: Coruptia, cea mai mare ingrijorare a romanilor

Scopul acestui eveniment este sa dovedeasca, inca o data, sustenabilitatea masinilor electrice.

Proiectul a fost initiat de Rafael de Mestre, care, in 2012, a reusit sa faca inconjurul lumii in 127 de zile. El participa si de aceasta data, cu o masina Tesla Model S. Echipele sunt din Germania, Spania, Elvetia, Cehia, Austria, Italia, Ungaria, China si SUA.

Masinile pe care le conduc sunt Tesla Model S, Tesla Roadster, Denza si autobuzul electric EvoPro al echipei ungare.

Pentru a contracara emisiile de CO pe care le genereza transportul cu avionul peste cele doua oceane, 80edays a incheiat un parteneriat cu organizatia myclimate pentru a planta copaci in Nicaragua.

Castigurile grupului de...
Citeste si: Castigurile grupului de asigurari NN, afectate de situatia din Romania

Pentru inscrierea in cursa taxa a fost de 10.000 de euro, iar toate masinile care vor face inconjurul lumii, peste 25.000 km, in 80 de zile vor primi 5.000 de euro inapoi. In fiecare masina se accepta pana la doi soferi. Principala regula este ca soferii sa respecte viteza legala in tarile prin care trec. Toate automobilele vor fi monitorizate prin GPS. In cateva tari vor exista echipe tehnice care vor asigura asistenta.

Echipele vor masura parametri precum temperatura si radiatiile de pe traseu pentru a fi comparate cu valorile de la evenimentul din 2020, 80edays ZERO.

Provocarea 80edays 2012-2016-2020 urmareste sa accelereze tranzitia catre mobilitate sustenabila prin organizarea celei mai mari competitii in jurul lumii cu masini electrice 100%.

KFC vrea sa introduca...
Citeste si: KFC vrea sa introduca kiosk-uri in 30% din restaurantele din Romania


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Cursa cu masini electrice in jurul lumii, 80edays, ia startul in iunie