BMW va monta la Munchen patru stalpi de iluminat stradal, care pot fi utilizati ca statii de incarcare a automobilelor electrice.

Accesul la statiile de incarcare se realizeaza prin intermediul cardului RFID sau prin scanarea unui cod QR cu telefonul mobil. Taxa de utilizare incepe de la doi eurocenti/minut pentru incarcare AC (curent alternativ) si de la 28 de eurocenti/minute pentru incarcare DC (curent direct).

Stalpii de iluminat pot fi echipati usor si cu costuri minime cu statii de incarcare. Prin dimensiunile compacte, statia de incarcare este potrivita pentru centrul orasului si zonele rezidentiale. Proiectul-pilot este rezultatul cooperarii intre BMW Group, orasul München, compania de energie din München si compania start-up eluminocity.

statii de incarcare masini electrice

"Sistemul nostru permite incarcarea directa, oricand si oriunde, chiar si pe strazile inguste - o modalitate rapida si flexibila «charge to go» pentru oras", a declarat Sebastian Jagsch, fondator si director executiv al eluminocity GmbH.

Aproape toate automobilele electrice disponibile in Uniunea Europeana pot fi incarcate la statiile de realimentare cu o capacitate maxima de pana la 22 kW (AC / curent alternativ). Pe factura clientului apare consumul de energie prin BMW i ChargeNow, cea mai mare retea de incarcare la nivel mondial - peste 40.000 de puncte de incarcare in 25 de tari -, sau prin "reteaua de incarcare" mixta a Stadtwerke. Sistemul "Light & Charge" a fost dezvoltat de BMW Group in colaborare cu compania start-up eluminocity din München.

Pe langa noua locatie din München, "Light & Charge" este utilizat deja la Chicago, Eindhoven si Starnberg.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri