Romanii au depus, la o saptamna de la lansarea programului Rabla, peste 7.400 de dosare pentru achizitia unei masini. Asta reprezinta peste o treime din numarul total de masini care urmeaza sa fie inlocuite prin acest program, de 20.000 de unitati.

“S-au primit peste 7.400 de cereri, saptamana viitoare vor fi publicate listele cu producatorii auto si dealerii autorizati”, a declarat Istvan Jakab presedintele Agentiei pentru Protectia Mediului.

Programul Rabla Clasic 2016 a demarat pe 14 iunie pentru persoane fizice, mai tarziu decat in alti ani si cu un buget de 145 milioane lei. In acesta an, Rabla va putea fi combinat si cu Rabla Plus, bugetul pentru cele doua programe fiind de 220 milioane euro. Rabla Plus se adreseaza celor care vor achizitiona masini noi electrice sau hibride.

Anul acesta, 116 dosare au fost depuse de producatorii/dealerii auto, din care 105 dosare au fost aprobate si 11 dosare au fost respinse. In cadrul sesiunii de depunere a contestatiilor, au fost depuse de producatorii/dealerii auto, 15 contestatii, din care 4 au fost aprobate.

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor estimeaza ca anul acesta, prin programul Rabla 2016 vor fi scoase din circulatie aproximativ 20.000 autovehicule poluante. In ceea ce priveste achizitia de masini electrice sau electric-hibride, bugetul este gandit astfel incat sa poata fi ajustat in functie de cerere.

Cele doua axe ale programului pot fi accesate de populatie separat sau combinat. In situatia in care un cetatean detine o masina veche pentru casat si doreste sa achizitioneze un autoturism nou 100% electric sau nou electric hibrid, va beneficia de un sprijin financiar de aproximativ 6.000 de euro, deoarece va primi, concomitent, atat prima de casare de 6.500 de lei cat si eco-tichetul de 20.000 de lei sau cel de 5.000 de lei.

In 2015, in programul Rabla au fost emise 25.000 de tichete (20.000 pentru persoane fizice si 5.000 pentru persoane juridice), prin care, in schimbul casarii unei masini mai vechi de 8 ani se obtinea o reducere de 6.500 de lei la cumpararea uneia noi.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri