Porsche a lansat cea de-a doua generatie Panamera cu noi motorizari, o noua transmisie, un nou sasiu, directie pe puntea spate si suspensie pneumatica cu perne de aer cu trei camere.

Preturile in Romania pentru noul Porsche pornesc de la 100.288 euro fara TVA pentru Panamera 4S si 103.669 euro pentru Panamera 4S Diesel. Panamera Turbo costa de la 134.968 euro fara TVA.

Porsche Panamera

Modelul va fi lansat pe piata in trei versiuni de motorizari biturbo, cu injectie directa: Panamera Turbo, Panamera 4S si Panamera 4S Diesel. Toate aceste versiuni - inclusiv diesel, in premiera - pot fi echipate cu sistemul de tractiune integrala si cu o noua transmisie Porsche cu dublu ambreiaj, in opt viteze (PDK).

Panamera Turbo este propulsat de un motor V8 pe benzina, care livreaza o putere de 550 CP, in timp ce Panamera 4S este echipat cu un motor V6 pe benzina, cu o putere de 440 CP. Noul Panamera 4S Diesel dispune de un motor V8 cu 422 CP, care genereaza un cuplu maxim de 850 Nm.

Pentru prima data, noul Panamera va fi lansat cu un motor nou diesel cu opt cilindri si tractiune integrala permanenta. Cel mai puternic propulsor diesel implementat pana acum intr-o masina de serie Porsche dezvolta o putere de 422 CP (la o turatie de 3.500 rpm) si un cuplu maxim semnificativ de 850 Nm – livrat constant in gama de turatii de la 1.000 la 3.250 rpm. Cu o viteza maxima de 285 km/h, Porsche Panamera 4S Diesel este, in prezent, cel mai rapid vehicul de serie cu motor diesel din lume. Limuzina atinge pragul de 100 km/h in 4,5 secunde (4,3 secunde cu pachetul Sport Chrono).

“In premiera, cea de-a doua generatie Panamera este realizata in intregime la fabrica noastra din Leipzig. O investitie majora de 500 de millioane de euro – care include o unitate complet noua de fabricare a caroseriei”, a declarat Oliver Blume, presedintele comitetului executiv al Porsche AG.

Noul design este inspirat de la modelul 911, cu linia plafonului mult mai dinamica. Vizual, conceptul unic al acestui nou model Porsche se reflecta intr-un design mai expresiv, care creeaza o legatura cu modelul 911.

Odata cu cea de-a doua generatie. noul Panamera are un aspect mai incisiv, bazat pe proportiile dinamice. Noul model are o lungime de 5.049 mm (+34 mm), o latime de 1.937 mm (+6 mm) si o inaltime de 1.423 mm (+5 mm). Automobilul cu patru usi pare mult mai jos si mai lung, in ciuda cresterii in inaltime cu 5 mm. Acest lucru se datoreaza inaltimii reduse cu 20 mm din partea din spate, modelul pastrand in acelasi timp suficient spatiu pentru pasageri.

Interiorul este tipic unui model Porsche. Butoanele clasice si instrumentele conventionale au fost reduse semnificativ. Acestea au fost inlocuite cu butoane tactile si display-uri configurabile individual, vedetele noului concept Porsche Advanced Cockpit.

Porsche Advanced Cockpit transforma lumea analogica in mobilitate digitala, lasand in acelasi timp loc pentru pasiune. Turometrul analog, pozitionat in centrul instrumentelor de bord, este un omagiu adus modelului Porsche 356 A din 1955.

De la lansarea modelului Panamera in 2009, Porsche a vandut peste 150.000 unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri