Dacian Ciolos a declarat, joi, in urma vizitei pe care a facut-o la Uzinele Dacia, ca piata de achizitie a automobilelor noi din Romania trebuie stimulata, nu doar din motive referitoare la mediu, ci si pentru protejarea locurilor de munca si continuarea investitiilor, adaugand, totodata, ca e de mare interes pentru Romania ca investitori precum Dacia-Renault sa-si continuie activitatea si sa si-o dezvolte.

"Am pus in aplicare acum programul Rabla pentru acest an, cu o suma relativ consistenta, care ar trebui sa continue stimularea achizitionarii de vehicule noi si, in felul acesta, a inlocuirii vehiculelor poluante sau a celor care si-au depasit deja perioada de utilizare. Avem nevoie sa stimulam piata de achizitie a automobilelor noi, nu doar din motive de mediu, dar si pentru a proteja locurile de munca pe care le avem in Romania si a stimula in continuare investitiile producatorilor de automobile in Romania, cum este si Dacia", a declarat, joi, la Uzinele Dacia Mioveni, premierul Dacian Ciolos, potrivit News.ro.

De asemenea, Dacian Ciolos a spus ca a facut acesta vizita la Dacia pentru a vedea concret cum evolueaza lucrurile ”pentru ca e de un mare interes pentru noi, pentru Guvernul Romaniei, pentru ca investitori precum Dacia-Renault sa-si continue activitatea in Romania si sa si-o dezvolte”. ”Vrem sa continuam sa crestem competititivitatea acestui sector pentru cresterea economica a Romaniei pe care o avem in momentul de fata si cu care ne mandrim. Ea nu va avea un impact pozitiv asupra oamenilor decat in masura in care vom continua sa crestem si competitivitatea in paralel”, a aratat premierul.

El a precizat ca Dacia-Renault are o contributie importanta la crestere economica atat prin faptul ca creaza si mentine locuri de munca, dar si prin capacitatea de export pe care o asigura pentru economia romaneasca. Totodata, Dacian Ciolos a explicat ca nu va exista un impact pozitiv al cresterii economice asupra populatiei daca nu creste si competitivitatea.

”Din discutiile cu diversi reprezentanti ai mediului economic din Romania am inteles ca e nevoie de a stimula cercetarea si dezvlotarea tehnologica care sa-si aduca contributia la cresterea acestei competitivitati (...) Saptamana aceasta am decis in Guvern ca incepand cu salariile lunii august pentru toti care lucreaza in centerele de cercetare-dezvoltare (...) sa eliminam impozitele si taxele pe salarii (...) Pentru stat este important acest domeniu si vom cauta in continuare si alte facilitati pentru a stimula acest sector. Romania poate sa ofere si materie cenusie foarte competitiva bine calificata si foarte competitiva”, a aratat Dacian Ciolos. Productia Dacia reprezinta 3% din PIB si exporturile uzinei reprezinta 8% din exporturile totale ale Romaniei.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri