Hyundai si-a propus sa faca din Elantra cea mai silentioasa masina din clasa sa si a reusit. Am condus motorul diesel de 1,6 litri 136 CP si cu greu l-am auzit ca este pornit.

Cu siguranta acest motor diesel silentios da trendul viitorului in aceasta directie, pentru ca nu se aude aproape deloc. Izolarea lui este banala pentru un propulsor diesel, are un capac mic din plastic, precum motorizarile pe benzina, iar pe spatele capotei, inginerii nu au insistat cu izolarea fonica, exista o portiune mica de material care nu acopera o suprafata mare. Prin urmare, nu se pune problema unei bune izolari fonice, pur si simplu asa a fost el conceput, sa fie tacut.

Hyundai Elantra

Cat consuma noul Hyundai Elantra diesel

Elantra nu a avut sistemul Start-Stop, dar nici nu era nevoie de el in cazul de fata. Motorul de 1,6 litri diesel 136 CP a inregistrat in traficul urban un consum de 6 litri fara aer conditionat si de 7 litri cu aerul conditionat pornit. In afara orasului, la 60 km/h, noul Hyundai Elantra diesel consuma 3,5 litri la 100 de km parcursi.

Propulsorul diesel nu este foarte rapid, dar isi face bine datoria, masina de 1.390 kg accelereaza pana la 100 km/h in aproape 10 secunde. Propulsorul diesel de 1,6 litri CRDi dezvolta 136 CP la 4.000 rpm si un cuplu de 265 Nm la 1.500 – 3.500 rpm.

Modelul este disponibil in Romania in doua variante de motorizare, cel de-al doilea propulsor este 1,6 litri benzina si livreaza 128 CP la 6.300 rpm si un cuplu de 155 Nm la 4.850 rpm.

Pe langa consumul redus si insonorizare, noua generatie Elantra mai are cateva atuuri, este eleganta, spatioasa si bine echipata.

Hyundai Elantra

Design elegant

Noul Hyundai Elantra are o imagine distinctiva oferita de grila hexagonala specifica gamei si forma farurilor HID, cu tehnologie LED, ce ii confera modelului o alura atletica. Paleta de culori prezinta o serie de noua nuante de caroserie.

Hyundai Elantra

Interiorul este si el cu totul nou si bine gandit. Bordul este orientat spre conducatorul auto si poate fi configurat in doua versiuni cromatice de tapiterie, bej sau negru, pentru exemplarele cu scaune din material textil.

Hyundai Elantra

Echipare bogata

Elantra are trei niveluri de echipare, Elantra, Higway si Exclusive. In standard, vine cu sapte airbaguri (doua frontale, doua laterale, doua cortina si unul pentru genunchii soferului), aer conditionat, computer de bord, bluetooth, cotiera din piele, geamuri electrice fata si spate cu tenta inchisa, senzor pentru aprinderea automata a farurilor, volan reglabil pe inaltime si telescopic, scaun sofer cu reglare pe inaltime.

Hyundai Elantra

In ceea ce priveste siguranta, noua generatie Elantra dispune de la prima echipare de ABS + EBD, ESP, asistenta la pornirea in rampa (HAC), senzori de parcare cu spatele si sistemul de management al stabilitatii vehiculului (VSM).

Echiparea de varf are in plus lumini de drum permanente cu tehnologie LED, lumini spate cu tehnologie LED, sistemul de iluminare a bordului Supervision cu display 3.5 inch LCD TFT, pilot automat, pedalier cromat, scaune fata incalzite, senzori de ploaie, sistem de climatizare, volan incalzit, oglinzi laterale pliabile electric.

Stabilitatea autovehiculului este destul de buna si conform Hyundai se datoreaza suspensiei fata tip McPherson si spate CTBA.

La nivel global, Elantra a depasit 10 milioane de unitati comercializate, fiind primul model Hyundai si unul dintre cele zece din istoria industriei auto care trece de acest prag. Concurentii Hyundai Elantra sunt Ford Focus, Opel Astra, Honda Civic, Mazda3, Volkswagen Jetta, Renault Fluence, Skoda Rapid.

Preturi noul Hyundai Elantra

In Romania, preturile pornesc de la 17.764 euro cu TVA (14.764 euro cu TVA prin oferta de lansare) pentru motorizarea de 1,6 litri benzina cu echiparea standard si urca pana la 22.084 euro cu TVA (19.084 euro cu TVA - oferta lansare) pentru cel mai scump exemplar, 1,6 litri diesel si echiparea Exclusive, care a fost si modelul nostru de test. Pretul cel mai mic pentru un diesel incepe de la 20.044 euro cu TVA (17.044 euro cu TVA - oferta lansare). Mai multe informatii despre sedanul Hyundai Elantra sunt disponibile aici.

Date tehnice Hyundai Elantra 1.6 CRDi 136 CP:

Motor: 1582 litri diesel
Transmisie manuala cu 6 trepte
Putere maxima (cp/rpm) 136 / 4000
Cuplu maxim Nm (rpm) 260 1500
Viteza maxima (km/h) 190
Acceleratie (0-100km/h) 10,2
Consum mixt (l/100 km): 4,5
Capacitate rezervor: 50 litri
Volum portbagaj litri: 458
Lungime: 4,57 metri
Latime: 1,80 metri
Inaltime: 1,45 metri
Emisii CO2 g/km: 118 g/km
Masa proprie (kg) 1.390

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri