Volvo Cars doreste sa puna in vanzare pana in 2012 un vehicul capabil sa se piloteze singur, concurand in acest fel BMW, care a promis o tehnologie de conducere autonoma in decurs de cinci ani, potrivit Bloomberg.

Compania suedeza va incepe anul viitor testarea de vehicule cu functii avansate de conducere autonoma la Gotheborg, Londra, precum si in China, urmand ca circa 100 de masini sa fie in circulatie in fiecare tara, cu clienti obisnuiti pe post de soferi. Proiectul este un pas important catre sisteme capabile sa preia controlul asupra vehiculelor fara interventie umana, conform News.ro

Spre deosebire de BMW, care a anuntat termenul anului 2021 impreuna cu Intel si Mobilye, Volvo este inca in cautare de colaboratori. Producatorul auto suedez are nevoie de colaboratori cu experienta in domeniul software si al serviciilor cloud si este in cautare de diverse parteneriate, a spus directorul general Hakan Samuelsson.

“Este ambitia noastra sa avem o masina complet autonoma in circulatie, in 2021”. Un producator auto nu poate dezvolta aceasta tehnologie de unul singur”, a precizat el.

Samuelsson a adaugat ca pentru ca vehiculele autonome sa circule pe drumurile publice este nevoie de legi si reglementari care sa tina pasul cu progresele tehnologice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cele mai interesante concepte la Salonul Auto de la Paris 2018