Traficul pe centura ocolitoare a municipiului Brasov a fost blocat de mai mult soferi de la firme de transport din oras, in semn de protest fata de scumpirea RCA, ei circuland cu viteza foarte mica, de aproximativ 10 kilometri la ora. In zona se putea circula pe un singur sens, formandu-se coloane de masini pe aproape doi kilometri.

Douazeci de soferi de la firme de transport din Brasov au blocat cu camioanele centura ocolitoare a Brasovului, circuland cu viteza foarte mica, de aproximativ 10 kilometri la ora, conform News.ro

La un moment dat, soferii au oprit autovehiculele pe o banda a drumului, creandu-se blocaje si formandu-se cozi de masini. Traficul a fost blocat aproape o ora. Soferii sunt nemultumiti de scumpirea RCA, deoarece firmele de transport risca sa ajunga in faliment din cauza taxelor foarte mari. De asemenea, transportatorii de plang de drumurile proaste si de lucrarile de reparatii care ingreuneaza circulatia.

”Pentru primele sase luni RCA pentru un camion a fost 7.000 de lei. Acum, in iulie, ni se cere 38.000 de lei. Nu se poate asa ceva, ajungem in faliment. Nu se justifica, ca sa nu mai spun ca drumurile sunt cum sunt, se circula greu din cauza reparatiilor“, a declarat un sofer de camion.

La ora transmiterii acestei stiri, protestul transportatorilor continua, iar traficul se desfasoara ingreunat, pe un singur sens, formandu-se coloane de masini care se intind pe aproape doi kilometri. In aceste conditii, traversarea centurii ocolitoare a Brasovului dureaza pentru soferii aflati in trafic chiar si o ora si jumatate, desi in mod normal ar fi putut fi parcursa in aproximativ 15 minute.

Politistii de la Compartimentul Rutier se afla in zona si dirijeaza circulatia, sfatuindu-i pe soferii care trebuie sa traverseze Brasovul sa circule prin oras pana la finalizarea protestului. Patronatele din transporturi s-au intalnit, pe 19 iulie, si au transmis doua solicitari, una catre ASF, prin care au solicitat raportul integral realizat de compania de consultanta Milliman si una catre prim-ministrul Dacian Ciolos, pentru stabilirea unei intalniri urgente pana saptamana viitoare pentru a discuta reducerea imediata a tarifelor RCA, in caz contrar fiind necesara coordonarea unor actiuni de protest la nivel national.

Patronatele vor sa declanseze un protest la nivel national in jurul datei de 15 septembrie, daca nu vor ajunge la o intelegere cu Guvernul in ceea ce priveste scaderea tarifelor RCA, a declarat pentru News.ro, presedintele COTAR, Vasile Stefanescu. Potrivit lui Stefanescu, exista grupuri de transportatori nemultumiti in diverse orase ale tarii, care se gandesc sa vina in Bucuresti in perioada imediat urmatoare.
Patronatele din transporturile rutiere au amenintat in mai multe randuri ca vor declansa un protest la nivel national, la care ar putea participa 40.000 de autovehicule comerciale.

Transportatorii au anuntat initial un protest la nivel national in data de 18 aprilie, din cauza nemultumirilor generate de scumpirea politelor de asigurare de raspundere civila a autovehiculelor (RCA) si de unele prevederi existente in proiectul legii RCA, dar acel protest a fost anulat.

Sursa foto: Mr.Exen / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri