Norvegia vrea sa construiasca primele tuneluri rutiere plutitoare subacvatice din lume, pentru a ajuta calatorii sa traverseze cu usurinta fiordurile, din Kristiansand pana in Trondheim. Timpul de calatorie va fi scurtat de la 21 de ore la 10 ore, scrie inhabitat.com.

In prezent, singura modalitate de a calatori sunt feriboturile, un proces incomod si care necesita mult timp.

Proiectul norvegian va consta in doua tuburi suspendate sub apa la 30 de metri, iar fiecare dintre ele va fi suficient de larg pentru a avea doua benzi de trafic pe sens.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Tunelurile vor fi sustinute de pontoane plutitoare conectate cu structuri pentru a pastra totul stabil. Exista si posibilitatea ca structura sa fie prinsa de roca de baza pentru a asigura o stabilitate sporita.

Citeste si:
Norvegia a detectat cantitati de iod radioactiv in apropiere de Rusia
Norvegia a detectat cantitati...

Cu 1.150 de tuneluri rutiere in uz, dintre care 35 subacvatice, norvegienii nu vor avea probleme cu proiectul pe care si l-au propus.

Norvegia va avea nevoie de 25 de miliarde de dolari, iar proiectul ar trebui sa fie gata pana in 2035. Pentru ca este primul astfel de sistem de tuneluri din lume, inginerii vor afla in acel moment cum se comporta la vant si valuri noul proiect.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
30.000 de copii la meciul Romania - Norvegia. Reactia FRF la acuze