O premiera a Salonului Auto de la Paris este si cea de-a treia generatie Ford Mondeo. Noul model este inspirat de conceptul Ford Iosis, prezentat la Salonul de la Frankfurt. Din pacate, cu un design inspirat de Volkswagen Passat, creatia celor de la Ford nu impresioneaza prea mult.
Banal si lipsit de personalitate. Cam atit se poate spune despre Mondeo, generatia a III-a. In afara unor mici tuse agresive din partea frontala care insa nu fac parte dintr-un intreg, ci par mai degraba accesorii destinate modelelor de curse vedeta Ford prezentata la Paris nu poate nici pe departe sa devina un reper al designului auto. Dealtfel, echipa care a desenat masina a fost imprumutata de la Volks-wagen, iar riscul asemanarilor dintre noul Passat si ultimul Mondeo au fost asumate chiar de cei de la Ford. New Edge Design, tendinta care a revitalizat Ford Ka si Focus n-a mai fost aplicat si in cazul ultimului Mondeo.

In cazul familialei a fost folosit conceptul Kinetic Design, folosit si in cazul VAN-ului S-Max. In ciuda eforturilor, Mondeo III nu pare sa aibe atuurile unui mare succes de casa, cum au fost, spre exemplu, Mondeo si Cortina modele de referinta din anii 60-70. In interior, din nou, nimic surprinzator. Bordul si consola poarta amprenta stilului folosit la S-Max si Galaxy II. Deasemenea, Mondeo III foloseste o mare parte din arhitectura si tehnologiile folosite la monovolumele firmei. Chiar si in interior, Mondeo III beneficiaza de un spatiu suplimentar in special in inaltimea pavilionului si pentru picioarele ocupantilor locurilor din spate ceea ce mareste confortul si securitatea pasagerilor.

Prezentat publicului ca o avanpremiera a lansarii oficiale pe piata lansare ce va avea loc probabil in trimestrul trei al anului viitor Ford nu a oferit prea multe detalii despre noul Mondeo III. Se stie doar ca versiunile in trei si cinci usi vor fi prezentate in momentul lansarii pe piata. La fel ca si cele doua monovolume S-Max si Galaxy II, Mondeo III va fi produs la uzinele din Genk, Belgia, care au beneficiat de investitii in modernizare de aproximativ 715 milioane de euro. II

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri