Producatorul britanic de motoare de avion Rolls-Royce a anuntat vineri ca suspenda pentru un an productia motoarelor Trent 900 destinate sa echipeze viitorul super-jumbo Airbus A380, ca urmare a noilor intarzieri in livrare aparatelor A380 anuntate de constructorul aeronautic european Airbus.
"Ieri i-am informat pe angajatii nostri ca am suspendat productia motoarelor Trent 900 pentru aproximativ 12 luni, pentru ca in mod evident nu avem nevoie sa construim motoare daca Airbus nu construieste avioanele", a explicat un purtator de cuvant de la Rolls-Royce, citat de Rompres.

Productia de motoare Trent 900 nu reprezinta decat o mica parte din cifra de afaceri anuala a grupului Rolls-Royce, care se ocupa de productia si service-ul mai multor modele de motoare care echipeaza atat avioanele de pasageri de la Airbus cat si cele ale rivalului american Boeing. in plus Rolls-Royce produce si motoare pentru nave precum si echipamente utilizate in industria energetica.

Pana la finele acestui an Rolls-Royce se astepta sa livreze un numar de 30 de motoare Trent 900, in timp ce Airbus a anuntat ca va livra anul viitor doar un singur super-jumbo A380, in loc de noua astfel de aparate cum estima in urma cu patru luni. Rolls-Royce este firma care va livra motoarele pentru 48% din avioanele A380 comandate pana acum, restul urmand sa provina de la General Electric Co.

Grupul european de aparare EADS, firma mama a Airbus, a anuntat marti ca programul de livrari al aparatelor A380 va suferi o a treia runda de intarzieri, din cauza problemelor de productie urmand ca primele A380 sa ajunga la companiile aeriene care au lansat comenzi cu aproximativ doi ani mai tarziu decat se intentiona initial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri