Cateva zeci de transportatori au circulat cu viteza redusa si au claxonat, marti, pe drumul national 1, intre Sebes si Alba Iulia, in semn de protest fata de valoarea ridicata a politelor RCA.

Unii dintre transportatori au pornit dinspre Alba Iulia, iar ceilalti din zona Sebes si au parcurs distanta de cativa kilometri cu viteza redusa si claxonand, pe ambele sensuri ale drumului national 1 formandu-se cozi de masini. Pe parbrizul autovehiculelor, transportatorii au afisat mesaje precum ”Protestez RCA”, actiunea fiind organizata in semn de protest fata de preturile ridicate ale politelor RCA pentru masinile de transport, scrie News.ro.

Secretarul general al Asociatiei Transportatorilor ”Apulum” Sebes – Alba Iulia, Mircea Matei, a declarat, marti, ca protestul a fost declansat dupa ce negocierile purtate de catre reprezentantii transportatorilor cu Guvernul si Autoritatea de Supraveghere Financiara au esuat si nu s-a ajuns la un consens privind valoarea politelor RCA.

Mircea Matei a spus ca transportatorii sunt nemultumiti de preturile ”exorbitante” ale politelor RCA pentru masinile de transport, iar din 15 septembrie sunt pregatiti sa declanseze un amplu protest la nivel national si apoi sa nu mai realizeze nici un transport de marfa.

Din cauza protestului transportatorilor, circulatia intre Sebes si Alba Iulia s-a desfasurat, marti, cu dificultate timp de aproape doua ore.

Citeste si:
Euroins, amenda URIASA de la ASF pentru "incalcari ale legii" RCA
Euroins, amenda URIASA de la...

Reprezentantii transportatorilor din Romania au anuntat ca, incepand de marti, timp de o luna, la fiecare inceput de saptamana intre orele 10,00 – 12,00, masinile de transport vor circula cu viteza redusa pe cele mai importante sosele de tranzit in semn de protest, fara a bloca complet circulatia. La jumatatea lunii septembrie, transportatorii vor sa organizeze un protest la nivel national.

Transportatorii au acuzat recent ASF ca a dezinformat opinia publica printr-un raport publicat in iulie, referitor la tarifele RCA. Potrivit acestui raport, cresterea medie a RCA in iunie 2016, fata de iunie 2015, a fost de 52,7%, in marja plafonului de 50% convenit prin protocolul incheiat in decembrie 2015. Transportatorii considera insa ca tarifele RCA au crescut si de peste trei ori in aceasta perioada. Patronatele din transporturile rutiere au amenintat in mai multe randuri ca vor declansa un protest la nivel national, la care ar putea participa 40.000 de autovehicule comerciale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Peste 15.000 de asigurari RCA, incheiate pe firme fictive
Setari Cookie-uri