Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) si Primaria Capitalei vor ca pe 12 artere sa se faca benzi unice pentru mijloacele de transport in comun, pe o distanta de 20,5 kilometri, aratand ca o astfel de masura ar permite ca viteza de exploatare sa creasca de la 13 la 20 de kilometri pe ora si ar reduce timpul de asteptare in statii, scrie News.ro.

Propunerea, facuta de reprezentantii RATB, vizeaza implementarea unui proiect-pilot si a fost avansata in cadrul unei intalniri pe care primarul Capitalei, Gabriela Firea, a avut-o, miercuri, cu reprezentantii Politiei Rutiere, ai Administratiei Strazilor si ai directiilor de specialitate din cadrul Primariei, pentru a discuta strategia de implementare a sistemului de benzi unice pentru transportul public de persoane in Bucuresti.

Firea a aratat ca acest principiu de transport este prioritar pentru Capitala, iar proiectul benzilor unice are la baza mai multe studii de trafic care demonstreaza ca mai multe artere din Bucuresti se pot adapta acestui sistem, fara sa afecteze traficul.

Ea a precizat ca prin crearea de benzi unice pentru mijloacele de transport in comun ale RATB, maxi-taxi, taxi sau alte vehicule care asigura transportul de persoane la nivelul Capitalei, scade timpul de asteptare in statii, se reduc costurile de exploatare, iar nivelul de poluare se reduce semnificativ.

“Reprezentantii RATB au propus implementarea unui proiect pilot de benzi unice pentru 12 artere mari din Capitala, pe o suprafata de 20,5 km, prin care ar creste viteza de exploatare de la 13 km/ora la 20 km/ora", potrivit municipalitatii.

Citeste si:
Ministerul Educatiei abuzeaza de GDPR si nu face publice teze de...
Ministerul Educatiei abuzeaza...

Primarul Capitalei a aratat ca proiectul de realizare de benzi unice trebuie coordonat si cu alte masuri de imbunatatire a transportului public, cum ar fi semaforizarea inteligenta in intersectii.

Firea a precizat ca Primaria Capitalei va organiza o licitatie internationala pentru achizitionarea a 500 de autobuze noi, precizand ca in prezent se intocmeste caietul de sarcini si a adus in discutie necesitatea montarii in statiile RATB a unor sisteme electronice de informare prin care calatorii sa afle ora de sosire a mijloacelor de transport.

Ea a mai spus ca exista discutii avansate cu primariile de sector pentru identificarea unor suprafete de teren pe care sa se poata construi parcari de resedinta.

Citeste si:
Cetatenii se aliaza impotriva taxei Oxigen. Pe ce data este...
Cetatenii se aliaza impotriva...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Firea, un an de mandat in fruntea Capitalei: ce a promis si ce a facut
Setari Cookie-uri