Yamaha Motor si BASF au dezvoltat vehiculul electric I05GEN, cu trei roti, destinat deplasarilor pe distante scurte in marile orase.

I05GEN este expus in prezent la Muzeul de Arhitectura Toyo Ito din Tokio.

Yamaha a cerut ca pentru fabricarea anvelopelor sa fie utilizat poliuretanul Infinergy - primul poliuretan termoplastic expandat si Elastollan - un poliuretan termoplastic de la BASF.

Designul anvelopelor este dat de structura celulara caracteristica a poliuretanului Infinergy. Elastollan permite o varietate de texturi si culori pe suprafata anvelopelor.

"Prin faptul ca ne-am oferit serviciile de consultanta in alegerea culorilor, materialelor si finisajelor pentru I05GEN, am ajutat Yamaha sa dezvolte conceptul de ‘Dinamism rafinat’ . designfabrik Tokyo este departamentul din cadrul Diviziei Materiale Performante care ghideaza proiectantii si inginerii industriali in fiecare etapa de dezvoltare a produsului, pentru a transforma ideile creative in realitate, oferind asistenta de specialitate in legatura cu utilizarea diferitelor materiale,” a declarat Andy Postlethwaite, senior VP al Diviziei Materiale Performante - Asia Pacific, din cadrul BASF.

Citeste si:
Iata ce culori aleg europenii pentu masini
BASF: Culorile maro si bej...

Yamaha Motor a colaborat cu architectul japonez Toyo Ito, pentru proiectarea unui concept de vehicul minimalist destinat sa conecteze oamenii atat intre ei cat si cu locurile pe care le frecventeaza, intr-un mod confortabil, pe distante scurte, pentru a-si indeplini activitatile de zi cu zi. Acest concept se contrapune multor tipuri de vehicule existente, care s-au axat pe deplasarea la viteza mai mare si pe distante mai lungi.

BASF are aproximativ 112.000 de angajati in aproape toate domeniile si in majoritatea tarilor de pe glob. Din portofoliul fac parte cinci segmente: produsele chimice; materialele performante, materialele si solutiile functionale, solutiile in domeniul agricol, precum si petrol si gaze. In 2015 cifra de afaceri a BASF a fost de 70 milliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
COVID-19 | CFR Călători modifică regulile de rezervare a locurilor în trenuri
Setari Cookie-uri