Numarul de vehicule echipate cu motoare diesel care circula in UE si emit mai multe gaze poluante decat limita autorizata prin lege a ajuns la circa 29 de milioane, arata un studiu al ONG-ului Transport & Enviroment, publicat la un an de la izbucnirea scandalului Volkswagen.

Circa 29 de milioane de vehicule echipate cu motoare diesel care circula in UE emit mai multe gaze poluante decat limita autorizata prin lege, se arata intr-un studiu al ONG-ului Transport & Environment publicat luni, la un an de la izbucnirea scandalului Volkswagen, relateaza AFP.
Mai mult de patru vehicule din cinci cu standardul de emisie Euro 4, vandute in perioada 2010-2014, emit de trei ori mai mult oxid de azot la testele de laborator decat limita fixata, potrivit ONG-ului, conform News.ro.

In cazul motoarelor Euro 6, vandute din 2015, doua treimi dintre ele emit de pana la trei ori mai mult decat limita fixata, se mai arata in studiu.
T&E a compilat date referitoare la cele 230 de modele obtinute din anchete ale guvernelor din Franta, Marea Britanie si Italia, in marja scandalului Dieselgate, precum si o serie de informatii publice.

Scandalul testelor de emisii trucate reprezinta numai „partea de deasupra a aisbergului”, avertizeaza Transport & Environment (T&E), care incearca prin acest studiu sa „expuna numarul socant de masini diesel de pe soselele din UE si reglementarile laxe ale autoritatilor nationale in domeniul vehiculelor”.

Volkswagen a recunoscut anul trecut ca a manipulat testele de poluare pentru 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial, prin instalarea unor softuri ilegale care reduc nivelul emisiilor in timpul testelor. Recunoasterea a avut loc in urma unei investigatii a autoritatilor americane de reglementare. Grupul german a alocat pana in prezent circa 17,8 miliarde de euro pentru acoperirea costurilor legate de manipularea testelor de poluare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri