La un an de la declansarea scandalului emisiilor, consumatorii europeni nu primesc nicio compensatie, reparatiile treneaza, Volkswagen a redevenit cel mai mare producator mondial, iar masinile poluante circula in continuare pe strazile Europei, conform Adevarul Financiar.

Grupul auto german Volkswagen recunostea la mijlocul lunii septembrie 2015 ca a vandut 11 milioane de autovehicule care triseaza in privinta emisiilor de noxe, declansand un adevarat scandal mondial. La un an distanta, are sute de procese si investigatii de infruntat, insa a revenit in fruntea producatorilor mondiali. In SUA, grupul a fost de acord sa plateasca 15 miliarde de dolari drept daune si compensatii, insa in Europa clientii nu primesc nimic. Si nici reparatiile nu avanseaza prea rapid.

In data de 18 septembrie 2015, Agentia pentru Protectia Mediului din SUA (EPA) acuza Volkswagen ca a instalat pe masinile sale un soft care manipula emisiile de noxe ale motoarelor diesel, acestea ajungand in anumite momente sa fie si de 40 de ori mai mari decat normele permise. Volkswagen a recunoscut acuzatiile, dupa ce anterior a negat acest lucru ani de zile.

Ulterior, a iesit la iveala ca 11 milioane de autovehicule au fost echipate cu dispozitivul care manipula emisiile. Mai mult, nu erau afectate doar masini vandute sub marca Volkswagen, fiind implicate si alte branduri din interiorul grupului. Distributia pe marci era astfel: Volkswagen – 5 milioane de unitati, Audi – 2,1 milioane, Skoda – 1,2 milioane, SEAT – 700.000, in vreme unitatea Volkswagen de vehicule comerciale a vandut 1,8 milioane de masini compromise.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri