FM Logistic Romania, companie care ofera servicii de transport si depozitare, va investi 20 de milioane de euro in cea de-a treia platforma logistica, la Dragomiresti, jud. Ilfov, unde vor fi depozitate produse cosmetice si farmaceutice.

Centrul FM Logistic de langa autostrada A1 Bucuresti - Pitesti va avea in prima faza doua celule de 20.000 mp, birouri si spatii tehnice in suprafata de 2.500 mp, parcari, drumuri si spatii verzi de 30.000 mp. Depozitul din Dragomiresti poate fi extins pana la capacitatea maxima de 80 000 mp.

Constructia a inceput la 18 iulie 2016 si este planificata a se finaliza in decembrie 2017. Aceasta noua investitie FM Logistic, estimata la 20 milioane euro, include studiul de fezabilitate, achizitia si viabilizarea terenului si construtia depozitului.

In prima faza a proiectului vor fi construiti 20.000 mp, dintr-un potential de 80.000 mp, dintre care 10.000 mp pentru stocarea produselor cometice si 10.000 mp pentru produse farmaceutice. Platforma FM Logistic Dragomiresti va fi prima platforma logistica certificata LEED din Romania.

In prezent FM Logistic ofera clientilor sai din Romania solutii logistice personalizate pentru optimizarea operatiunilor din cadrul lantului de aprovizionare, precum depozitare, o gama completa de servicii de transport, camioane complete sau partiale, cu temperatura ambientala si controlata si servicii cu valoare adaugata (co-packing).

FM Logistic a inregistrat o cifra de afaceri de 24 milioane euro in ultimul an fiscal (aprilie 2015-martie 2016), are 450 de angajati si opereaza trei platforme logistice in Romania- in zona Timis, Bucuresti si Dambovita cu 65,000 mp suprafata de stocare si 2 terminale logistice de cross-docking situate in Cluj si Bacau.

Compania FM Logistic opereaza in 6 sectoare principale- alimentar, retail, industria bunurilor de uz casnic si ingrijire personala, cosmetic/ produse de lux, farmaceutic, produse industriale si electronice, este prezenta in 13 tari, are 21,800 angajati si o cifra de afaceri de 1,034 miliarde euro inregistrata la 31 martie 2016 (crestere de 2,9% fata de anul fiscal anterior).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri