3.350 de angajati la Pirelli Slatina in 2020

Cand va fi finalizat, noul plan de investitii va crea noi locuri de munca si va creste capacitatea anuala de productie de la 10 milioane la 15 milioane de unitati.

Fabrica de anvelope auto pentru segmentul Premium, destinat in principal pietelor din Europa de Est, va fi extinsa la 260.000 mp, de la 210.000 mp in prezent. Planul de dezvoltare implica si zona de productie de la Slatina dedicata sporturilor cu motor, incluzand o unitate de productie pentru campionatul de Formula 1 care sa functioneze ca back-up pentru principala fabrica Pirelli destinata Formulei 1, din Turcia.

Pirelli Slatina

Pirelli aniverseaza zece ani de prezenta industriala in Romania, timp in care a produs 60 de milioane de anvelope.

Citeste si:

"De-a lungul acestui deceniu, Pirelli nu a incetat sa se dezvolte. Acest lucru nu se datoreaza doar amplasarii strategice a fabricii din Slatina, care pentru Pirelli reprezinta un hub logistic si comercial de importanta majora pentru toata Europa de Est, ci si capacitatii de a atrage si de a sprijini investitiile internationale demonstrata de institutiile tarii, pentru care Italia este al doilea partener comercial si unul dintre cei mai importanti din punct de vedere al investitiilor", a declarat Tronchetti Provera.

Grupul Pirelli a intrat in Romania in anul 2004, cand a infiintat compania "Pirelli Tyres Romania". Constructia fabricii de anvelope este un proiect greenfield inceput in 2005, iar primele anvelope au fost fabricate in 2006.