Utilizatorii de autovehicule destinate transportului public de persoane au mai primit 246 de sanctiuni contraventionale pentru neincheierea asigurarii de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de vehicule, in perioda mentionata.

De asemenea, Politia Romana a desfasurat recent o actiune, la nivel national, pentru verificarea activitatii de taximetrie. Intr-o singura zi, au fost verificate peste 4.500 de autoturisme si au fost aplicate peste 2.000 de sanctiuni contraventionale pentru abateri de la normele legale care reglementeaza circulatia pe drumurile publice si activitatea de taximetrie.

La data de 27 septembrie anul curent, sub coordonarea de specialitate a Directiei Rutiere, peste 650 de politisti au actionat, la nivel national, impreuna cu reprezentanti ai institutiilor cu atributii in domeniu, pentru verificarea transporturilor in regim de taxi. Astfel, politistii au verificat 4.528 de autoturisme, iar in urma neregulilor constatate, au fost aplicate 2.175 de sanctiuni contraventionale.

Dintre sanctiunile aplicate, 497 sunt prevazute de Legea nr. 38/2003 privind transportul de persoane in regim de taxi si in regim de inchiriere, iar 1.678 pentru incalcarea normelor privind circulatia pe drumurile publice.

Citeste si:

Pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, politistii au retinut 29 de permise de conducere, iar pentru defectiuni tehnice sau dotari suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 195 de certificate de inmatriculare.
Totodata, in cadrul actiunii, politistii au constatat 10 infractiuni, dintre care 7 la regimul circulatiei si 3 de alta natura.

De exemplu, un conducator auto, din judetul Constanta, a fost depistat de politisti in timp ce efectua transport de persoane in regim taxi, desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Persoana in cauza a fost sanctionata contraventional, fiindu-i retinut permisul de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Cu alta oczie, politistii au oprit in trafic, pentru control, un barbat din judetul Timis, care transporta persoane in regim taxi. In urma verificarilor, s-a constatat ca autovehiculul condus de cel in cauza emana noxe peste limita legal admisa si avea montate anvelope de alte dimensiuni decat cele prevazute in cartea de identitate a vehiculului. Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional si s-a dispus retragerea certificatului de inmatriculare.

Un alt conducator auto din judetul Gorj a fost depistat de politisti in timp ce efectua transport de persoane in regim taxi cu un autovehicul care prezenta defectiuni grave la mecanismul de directie. Persoana in cauza a fost sanctionata contraventional. De asemenea, s-a dispus retinerea permisului de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si retragerea certificatului de inmatriculare.

Sursa foto: Milos Muller / Shutterstock