Grupul Renault l-a numit la conducerea Uzinei Vehicule Dacia, care asambleaza modelele din gama Dacia la Mioveni, pe francezul Christophe Dridi (47 ani) incepand cu 1 octombrie, in locul lui Cornel Olendraru, a anuntat vineri constructorul auto. Dridi are o experienta de 23 de ani in cadrul Grupului Renault si la Nissan si va fi responsabil de productia modelelor din gama Dacia, la care lucreaza 7.200 de salariati.

Olendraru va prelua postul de director industrial pentru regiunea Eurasia, responsabil de performanta industriala si logistica a Grupului Renault in Romania, Turcia si Rusia, scrie News.ro.

Pentru Renault, cea mai mare provocare este piata din Rusia, care in prezent este in scadere, dar care are un potential urias, in timp ce in Romania si Turcia, operatiunile Grupului Renault sunt considerate consolidate si performante.

Christophe Dridi lucreaza din 2009 ca director de productie al uzinei din Casablanca si, ulterior, la uzina din Tanger a grupului Renault.

Actualul sef al uzinei, Cornel Olendraru, ocupa pozitia de director din 2013, dupa ce a condus departamentul de fabricatie din cadrul uzinei incepand din 2010.

Situata pe platforma industriala de la Mioveni, Uzina Vehicule Dacia asigura productia gamelor Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway si Duster, dar si a modelului Renault Symbol.

Capacitatea maxima de productie a uzinei este de 350.000 de unitati pe an. In mai putin de un minut, o masina iese pe banda de montaj a uzinei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri