RATB va avea din primavara 500 de autobuze noi, cu motoare Euro 6, dar si electrice. Pretul va fi stabilit prin licitatie internationala deschisa, electronica, potrivit Primariei Municipiului Bucuresti, scrie Transport Times.

150 de autobuze electrice vor circula in Capitala

"Suntem in pregatirea documentatiei extrem de importante pentru achizitionarea a 500 de autobuze noi, extrem de necesare pentru innoirea parcului auto al RATB, o actiune care, din punctul meu de vedere ar fi trebuit sa se intample cu multi ani in urma. Potrivit legislatiei de ultima ora, 30% dintre aceste autobuze vor trebui sa fie electrice, ceea ce este un semn bun, pentru ca incepem si noi sa investim in mediu si sa tinem cont la fiecare investitie si de calitatea aerului", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit edilului, pretul pietei pentru un autobuz Euro 6 este de aproximativ 200.000 de euro. Ultimele achizitii de vehicule au avut loc in perioada 2006-2009, cand parcul de vehicule a fost innoit cu 1.000 autobuze si 100 de troleibuze.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
De la "E o zi importanta pentru bucuresteni" la "plecati din Capitala"