Circa 8% dintre automobilele la mana a doua aduse din Uniunea Europeana in Romania au fost descoperite cu daune majore, iar valoarea medie a reparatiilor a fost de 11.571 euro, potrivit unei analize publicate marti de site-ul specializat pe verificari auto InspectorAuto.ro.

In primul an de activitate, prin intermediul InspectorAuto.ro au fost verificate circa 150.000 de automobile, iar valoare daunelor descoprite a depasit 10 milioane de euro, potrivit News.ro.

Masinile la care au fost descoperite cele mai multe daune apartin celor mai populare marci pentru romanii care isi cumpara un autovehicul din strainatate: Volkswagen, BMW, Audi si Mercedes-Benz, aduse din Germania.

In cazul automobilelor care au ca prima tara de inmatriculare Romania, clientii InspectorAuto.ro au depistat cel putin un incident pentru aproximativ 60% dintre ele. Pentru cele mai multe dintre ele, vanzatorii spun in anunturi ca masinile sunt “fara accident”.

In ultimele doua luni, clientii InspectorAuto.ro au putut verifica numarul de kilometri pentru mai mult de 5.000 de masini.

Citeste si:
Mizele atacului presedintelui Ucrainei la adresa Romaniei
Mizele atacului presedintelui...

”De la jumatatea lunii august 2016, de cand a fost lansata aceasta optiune, peste 27.000 VIN-uri au fost interogate in baza de date a InspectorAuto.ro. Piata neagra a kilometrilor este estimata de InspectorAuto.ro la 300 milioane euro pe an pentru masinile vandute in Romania”, se arata in comunicat.

In urma unei analize, realizata pe 100 de masini luate la intamplare de pe site-urile de anunturi auto, care au VIN publicat, a reiesit ca 37% au kilometrajul dat inapoi, iar 8% au si kilometrajul dat inapoi si daune. Cel mai mare numar de kilometri dati inapoi descoperiti a fost de 110.000 km, iar cel mai mic, 2.000 km.

Statisticile oficiale arata ca inmatricularile de autoturisme noi si second-hand in Romania au crescut in prima jumatate a acestui an cu 19,2% fata de primele sase luni ale anului trecut, pana la 175.317 de unitati.

Piata masinilor second hand din import a avut cel mai bun semestru din ultimii sapte ani, numarul unitatilor inmatriculate depasind 135.700, in crestere cu 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Autovit.ro.

Citeste si:
Echipa Romaniei de tenis de masa s-a calificat la JO de la Tokyo
Tenis de masa: Echipa...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
INTERVIU | Penny: Acum 10 ani, tot ce nu era romanesc era mai bun