Mai multi senatori PSD, printre care si liderul grupului din Senat, Mihai Fifor, au depus o propunere legislativa care prevede majorarea limitei de viteza in localitati, de la 50 de km/h la 70 km/h pentru autovehiculele din categoriile A si B, si de 60 de km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, iar indicatoarele rutiere vor trebui sa aiba inscriptionata si perioada efectuarii lucrarilor pe carosabil.

Proiectul de lege este semnat de senatorii PSD Sorin Bota, Ioan Denes, Mihai Fifor si Serban Nicolae si a fost depus la Senat marti, in calitate de prima Camera sesizata. Proiectul prevede ca limita de viteza in localitati este de 70 km/h pentru autovehiculele din categoriile A si B si de 60 de km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, conform News.ro.

In plus, proiectul mai prevede ca indicatoarele rutiere provizorii de avertizare si restrictionare a vitezei in trafic aflate pe sectoarele de drum unde au loc lucrari vor fi insotite de placute aditionale, lizibile, inscriptionate cu perioada de desfasurare a lucrarilor si intervalul orar in care se executa acestea.

In plus, la expirarea perioadei de executie, inscrisa pe placutele aditionale, indicatoarele rutiere isi pierd valabilitatea. Initiatorii mentioneaza ca, prin cresterea vitezei de circulatie in interiorul localitatilor, se permite ”fluidizarea traficului pe drumurile aglomerate din Romania si reducerea timpilor de condus pentru soferi, reducandu-se oboseala acestora”.

In expunerea de motive se mai mentioneaza ca este nevoie ca pe indicatoarele rutiere sa apara si perioada de desfasurare a lucrarilor pe carosabil, intrucat in prezent sunt multe indicatoare rutiere care restrictioneaza viteza, participantii la trafic fiind obligati sa le respecte desi nu mai sunt valabile.

In prezent, limita maxima de viteza in localitati este de 50 km/h. Pe anumite sectoare de drum din interiorul localitatilor, administratorul drumului poate stabili, pentru autovehiculele din categoriile A si B, si limite de viteza superioare, dar nu mai mult de 80 km/h. Limitele de viteza mai mari de 50 km/h se stabilesc numai cu avizul Politiei rutiere.

De asemenea, pe anumite sectoare de drum, tinand seama de imprejurari si de intensitatea circulatiei, administratorul drumului, cu avizul politiei rutiere, poate stabili si limite de viteza inferioare, dar nu mai putin de 10 km/h pentru tramvaie ti de 30 km/h pentru toate autovehiculele.

Sursa foto: Heroc / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri