MAN le-a cerut dealerilor sai sa cumpere cel putin 5% din Scania

Compania germana constructoare de camioane MAN a anuntat ca le-a recomandat dealerilor sa cumpere actiuni care sa totalizeze minimum 5% din drepturile de vot ale companiei rivale suedeze Scania, pentru care a lansat, anterior, o oferta de 12 miliarde de dolari.

MAN, al patrulea producatorul european de camioane, a informat, printr-un comunicat emis joi, ca le-a cerut dealerilor sa plateasca 475 de coroane suedeze (64,34 de dolari) pe actiune, pentru un pachet achizitionat in cadrul Scania. La pretul curent al pietei, oferta lansata in septembrie de MAN pentru achizitionarea in intregime a Scania valoreaza aproximativ 448 de coroane pe actiune, informeaza NewsIn.

Surse apropiate de afacere au declarat, miercuri, pentru Reuters, ca MAN liciteaza pentru 5,5% din Scania la doar doua zile dupa ce compania propunea sa renunte la licitatie, in favoarea unor negocieri.Scania si cei mai mari actionari ai acestei companii, Volkswagen and Investor, au respins deja oferta lansata de MAN. In seara zilei de miercuri, compania suedeza a declarat, din nou, respinsa oferta MAN, pe motiv ca este "prea modesta" in comparatie cu adevarata valoare a Scania.

Scania a declarat ca va anunta, in data de 16 octombrie, in mod oficial, un profit de operare pentru al treile trimestru cu aproape 25% peste previziuni.
Compania suedeza a lansat, deja, joi, cifrele provizorii, potrivit carora profitul de operare a atins o valoare record de peste doua miliarde de coroane (aproape 274 milioane de dolari). Scania a inregistrat, in al treilea trimestru al anului trecut, un profit de operare de 1,21 de miliarde de coroane si a estimat ca valoarea acestui indicator pentru intregul an 2006 va depasi opt miliarde de coroane, avand vanzari de aproximativ 65.000 de unitati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri