Toyota a ajuns la un acord cu proprietarii unor modele de masini vandute in Statele Unite de catre grupul auto japonez, care au dat in judecata producatorul pentru ca acesta nu a protejat vehiculele impotriva ruginii, relateaza Reuters.

Acordul vizeaza circa 1,5 milioane de masini din modelele pickup Tacoma si Tundra si din modelul SUV Sequoia. Proprietarii modelelor au acuzat Toyota ca masinile pe care le-au cumparat nu au fost protejate in mod adecvat impotriva ruginii, ceea ce poate duce la o coroziune suficient de grava incat sa compromita integritatea structurii masinilor, scrie News.ro.

Avocatii proprietarilor de masini afectati au depus in instanta documente in care se estimeaza valoarea daunelor la 3,375 miliarde dolari, adica in jur de 15.000 dolari pentru fiecare vehicul, plus costuri cu verificarea de circa 90 milioane dolari, sau 60 dolari pe masina.

Acordul prevede ca Toyota va verifica masinile respective timp de 12 ani de la data vanzarii pentru a stabili daca caroseriile autovehiculelor sunt compromise si trebuie schimbate. Costurile vor fi suportate integral de constructorul auto japonez. Acordul, incheiat in 31 octombrie, se refera la masinile din modelul Tacoma fabricate intre 2005 si 2010, masinile Sequoia fabricate in perioada 2005-2008 si autovehiculele din modelul Tundra produse in 2007 si 2008.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri