Toyota a ajuns la un acord cu proprietarii unor modele de masini vandute in Statele Unite de catre grupul auto japonez, care au dat in judecata producatorul pentru ca acesta nu a protejat vehiculele impotriva ruginii, relateaza Reuters.

Acordul vizeaza circa 1,5 milioane de masini din modelele pickup Tacoma si Tundra si din modelul SUV Sequoia. Proprietarii modelelor au acuzat Toyota ca masinile pe care le-au cumparat nu au fost protejate in mod adecvat impotriva ruginii, ceea ce poate duce la o coroziune suficient de grava incat sa compromita integritatea structurii masinilor, scrie News.ro.

Avocatii proprietarilor de masini afectati au depus in instanta documente in care se estimeaza valoarea daunelor la 3,375 miliarde dolari, adica in jur de 15.000 dolari pentru fiecare vehicul, plus costuri cu verificarea de circa 90 milioane dolari, sau 60 dolari pe masina.

Acordul prevede ca Toyota va verifica masinile respective timp de 12 ani de la data vanzarii pentru a stabili daca caroseriile autovehiculelor sunt compromise si trebuie schimbate. Costurile vor fi suportate integral de constructorul auto japonez. Acordul, incheiat in 31 octombrie, se refera la masinile din modelul Tacoma fabricate intre 2005 si 2010, masinile Sequoia fabricate in perioada 2005-2008 si autovehiculele din modelul Tundra produse in 2007 si 2008.

Citeste si:
Lamborghini inventeaza un nou supercapacitor
Lamborghini inventeaza un nou...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
SUA, recompensa de 10 mil. dolari pe capetele sefilor Al-Qaida