Amazon a incheiat un acord cu Fiat Chrysler pentru a oferi la vanzare trei dintre cele mai bine-vandute masini din Italia, la preturi reduse, online, relateaza thenextweb.com.

Este vorba de modele Fiat Panda, Fiat 500 si Fiat 500L. “A venit momentul sa le oferim clientilor o metoda noua, mai eficienta si transparenta pentru a alege o masina noua”, a declarat directorul pentru Italia al Fiat Chrysler, Gianluca Italia, intr-o conferinta de presa, potrivit News.ro.

Dupa ce selecteaza optiunile dorite online, clientii vor fi sunati de un reprezentant Amazon, care le va oferi detaliile necesare pentru a finalizeze tranzactia si a-si ridica noua masina. Vehiculul este disponibil in doua saptamani de la click-ul initial.

Sondajele de opinie arata ca jumatate dintre italieni sunt dispusi sa isi cumpere urmatoarea masina online, dar 97% dintre ei prefer sa o ridice personal, de la un dealer, potrivit lui Italia. Parteneriatul vine in conditiile in care Amazon a sugerat in repetate randuri ca vrea sa intre pe piata vanzarilor de automobile.

Luna trecuta, Amazon Franta a anuntat un acord similar, dar clientii pot achita numai avansul online. Apoi, ei trebuie sa discute telefonic cu un dealer. In plus, pretul este cu 10.490 de euro mai mare decat in mod normal.

Citeste si:
Amazon opreste vanzarea decoratiunilor de Craciun cu Auschwitz
Amazon opreste vanzarea...

Amazon a lansat recent si un site numit Amazon Vehicles pentru clientii americani. Portalul permite, insa, numai vanzarea de piese pentru masini. De asemenea, include comentarii si sisteme de comparatie intre modele. In Statele Unite, vanzarea online de masini este interzisa. Legea prevede ca un client trebuie sa mearga la un dealer autorizat pentru a cumpara un automobil.

Sursa foto: Yeamake / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
50 de ani de CES:Ce trebuie urmarit la evenimentul tehnologic din 2017