Producatorul auto japonez Nissan va efectua primele sale teste din Europa pentru vehicule autonome in Londra, la cateva luni dupa ce a anuntat ca va construi in Marea Britanie doua noi modele de automobile, in pofida ingrijorarilor provocate de Brexit, transmite Reuters.

Guvernul britanic a anuntat ca vrea sa incurajeze dezvoltarea si testarea tehnologiei de vehicule autonome, pentru a ajuta la construirea unei industrii care sa serveasca o piata mondiala care ar putea valora circa 900 de miliarde de lire sterline (1.100 miliarde de dolari) pana in 2025, scrie News.ro.

Nissan a anuntat vineri ca o versiune modificata a vehiculului compact Leaf, echipat cu tehnologie de conducere autonoma, va fi testata in capitala britanica in luna februarie, primele astfel de demonstratii care vor avea loc pe drumurile publice europene.

Compania japoneza, care construieste circa o treime din totalul automobilelor fabricate in Marea Britanie, a anuntat in octombrie ca va extinde productia la fabrica sa din estul Angliei. Potrivit unei surse apropiate situatiei, guvernul britanic a promis ca va oferi sprijin suplimentar companiei, pentru a compensa pierderile de competitivitate provocate de iesirea din Uniunea Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri