Opel a prezentat primele informatii oficiale despre noul SUV Crossland X, care va aparea pe piata in 2018. Acesta va fi mai mic decat Mokka X si va avea doar tractiune fata.

Opel Crossland X isi va face debutul la Berlin pe 1 februarie.

„Cererea de modele SUV si crossover de dimensiuni mici, adecvate pentru traficul urban, a crescut in mod semnificativ. Modelul Crossland X, cu combinatia sa intre designul elegant, inspirat de modelele SUV, conectivitatea de exceptie si caracterul extrem de practic reprezinta al doilea competitor puternic din aceasta clasa de autovehicule, alaturi de modelul nostru sportiv Mokka X”, a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO al Opel.

Comparativ cu modelul Opel Mokka X, care este echipat optional cu tractiune integrala, noul Opel Crossland X nu va avea deloc tractiune 4x4. Crossland X are o lungime de 4,21 metri, este mai scurt cu 16 centimetri decat un Astra si mai inalt cu 10 centimetri. Latimea este de 1,76 metri, iar inaltimea de 1,59 metri. Volumul portbagajului este de 410 litri fara rabatarea scaunelor din spate. Volumul portbagajului poate fi marit la 1.255 litri prin rabatarea completa a scaunelor spate.

Noul model va avea tehnologii precum sistemul de iluminare frontala adaptiva (AFL) cu faruri LED, afisajul de pe parbriz si camera video pentru marsarier cu vedere panoramica, la 180 de grade, impreuna cu sistemul avansat de asistenta la parcare, sistemul de avertizare privind o coliziune frontala cu detectarea pietonilor si franare automata de urgenta, sistemul de detectare a somnolentei soferului cu trei niveluri, asistentul pentru mentinerea benzii de circulatie, sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere si sistemul pentru monitorizarea unghiului mort sunt doar cateva exemple.

Noul Crossland X asigura, de asemenea, conectivitatea de exceptie tipica Opel prin intermediul serviciului Opel OnStar si a tehnologiei sistemului de infotainment IntelliLink compatibil cu Apple CarPlay si Android Auto. Modelul Crossland X poate fi incuiat, descuiat si pornit cu sistemul de acces si pornire fara cheie. Atat soferul cat si pasagerul din fata pot beneficia de scaunele ergonomice premiate si cu certificare AGR (Aktion Gesunder Rucken).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri