Romcar, reprezentantul marcii Ford in Romania isi mareste cu 25% tinta de vanzari pentru 2006, de la 10.000 de unitati, cat era initial, pana la 12.500 de vehicule, datorita cresterii cu 73% a vanzarilor, au declarat citati de NewsIn, reprezentantii Romcar.
In primele noua luni s-au vandut 9.190 de unitati Ford, cu 73% peste nivelul din perioada similara a anului trecut.

"La inceputul anului ne propusesem sa vindem 10.000 de unitati, dar trebuie sa recunoastem ca vanzarile ne-au depasit asteptarile si acum speram sa ajungem la 12.500", a spus pentru NewsIn, directorul de vanzari al Romcar, Theodor Brusalis.

El a motivat cresterea prin succesul tot mai mare al modelelor de clasa mica Fiesta si Fusion, succes determinat de orientarea clientelei catre automobilele de clasa mica - semn de maturizare a pietei - deoarece clientii acorda tot mai multa atentie masinilor de dimensiuni reduse, vehicule care consuma mai putin si sunt mai eficiente in traficul aglomerat.

Brusalis a spus ca si vanzarile autoutilitarei Transit au depasit asteptarile, iar tinta de vanzari Ford pentru acest model este 2.900 unitati - cifra care ar oferi marcii un sfert din piata vehiculelor comerciale usoare.

"Lansarea noii generatii Ford Transit a impulsionat vanzarile. in septembrie s-au vandut peste 300 de unitati Transit, in timp ce pana acum vindeam 200 - 250 de Transit", a spus directorul de vanzari al Romcar.

El a adaugat ca vanzarile au crescut puternic si datorita facilitatilor oferite de Romcar: garantia extinsa si serviciul Ford Suport.

De la sfarsitul anului trecut, Ford ofera patru ani de garantie fara limita de kilometri pentru clientii autoturismelor Ford, si doi ani pentru cei care achizitioneaza vehicule comerciale. Reprezentantii Romcar spun ca oferta lor este superioara concurentei care, fie ofera trei ani garantie, fie ofera cinci ani, dar cu limita de kilometri.

Serviciul de asistenta rutiera Ford Suport se adreseaza soferilor care au probleme cu masina. Acestia pot apela non-stop acest serviciu oriunde in tara, iar masina le va fi transportata la un atelier auto sau la destinatia dorita.

Serviciul a fost introdus la inceputul anului si poate fi folosit de orice proprietar de automobil, indiferent de marca, insa ofera avantaje financiare celor care si-au cumparat anul acesta masini Ford.

Acestia sunt scutiti de plata anuala a abonamentului Ford Suport de 25 de euro pe o perioada cuprinsa intre doi si patru ani. in plus, daca la service se descopera ca defectul este acoperit de garantie, proprietarul masinii este scutit de taxele de transport.

Aceste servicii sunt in opinia lui Brusalis avantaje care ii pot determina pe multi sa aleaga sa-si cumpere masina noua din tara, in loc sa o ia din strainatate ceva mai ieftin dar cu dezavantajul ca nu va avea parte de garantie in tara.

Dupa primele noua luni ale anului Ford avea 8,4% la suta din piata importurilor de automobile, fiind devansata de Renault, Skoda, Volkswagen si Peugeot.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri