TomTom a realizat anul acesta un clasament al oraselor de pe glob in care traficul este de cosmar la ore de varf seara, iar Bucurestiul este pe locul 3 in top, dupa Mexico City si Bangkok.

Mai multi soferi se plang de traficul rutier la ore de varf, dar unele orase sunt mult mai aglomerate decat altele, scrie money.cnn.com.

Bangkok are cel mai prost trafic din lume la o ora de varf seara, pentru al doilea an consecutiv. Foarte multi oameni s-au mutat in suburbiile orasului asa ca traficul navetistilor a crescut semnificativ.

Rezultatele au fost compilate dupa ce TomTom a comparat valorile de trafic in 390 de orase din 48 de tari.

Clasament 2017 orase cu trafic sever la ore de varf seara:

1. Bangkok, Thailanda

2. Mexico City, Mexic

3. Bucuresti, Romania

4. Jakarta, Indonezia

5. Moscova, Rusia

6. Chongqing, China

7. Istanbul, Turcia

8. Sankt-Petersburg, Rusia

9. Zhuhai, China

10. Santiago, Chile

Nick Cohn, senior traffic expert TomTom, considera ca mai multe capitale de pe glob sunt acum victimile propriului lor succes. Orasele si suburbiile lor s-au dezvoltat asa de mult incat traficul s-a dublat, iar acum strazile nu mai fac fata numarului mare de masini.

In timp ce Mexico City are cel de-al doilea cel mai rau trafic la ore de varf seara, este si orasul cel mai congestionat din lume pe intreaga zi.

In Moscova, care se claseaza ca fiind al cincilea cel mai aglomerat oras la o ora de varf seara, situatia s-a imbunatatit, deoarece oficialii orasului au introdus noi reguli de parcare.

Istanbul, a vazut, de asemenea, o relaxare modesta a congestionarii traficului, deoarece autoritatile au inceput sa furnizeze mai multe date de trafic in timp real conducatorilor auto. Acest lucru a ajutat oamenii sa evite blocajele in trafic.

Sursa foto: Radu Bercan / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri