Mitsubishi ar putea deschide o fabrica de motoare in Romania, iar judetele vizate sunt Timis si Prahova. Investitia este estimata la peste 200 de milioane euro, potrivit stirileprotv.ro.

Potrivit unor surse guvernamentale, suntem in competitie cu Ungaria si Slovacia. Japonezii de la Mitsubishi au fost la Guvern sa intrebe ce le-ar oferi Romania ca sa-si deschida aici fabrica de motoare cu turbina pe care ar vrea sa o construiasca anul viitor.

Anul trecut, compania Mitsubishi a fost cumparata de concernul Renault-Nissan. Experienta francezilor cu Dacia ar putea fi decisiva, dar deocamdata negocierile vizeaza mai multe facilitati, beneficii, scutiri de taxe, de impozite - adica un ajutor de stat.

In anul 2008, Daimler a preferat Ungaria ca destinatie pentru o noua fabrica, unde va construi noile generatii ale claselor A si B de la Mercedes-Benz. Am pierdut astfel o investitie de 800 de milioane de euro si 2.500 locuri de munca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri