Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in prima luna a acestui an cu 8,9% fata de ianuarie 2016, ritm injumatatit fata de cel inregistrat in 2016, in timp ce serviciile prestate populatiei au avansat cu 4,7%, potrivit datelor publicate marti de Institutul National de Statistica.

In 2016, afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au urcat cu 18% fata de 2015, potrivit News.ro.

Cel mai mare avans, de 35,5%, a fost inregistrat in ianuarie de comertul cu motociclete, urmat de intretinerea si repararea autovehiculelor (19,7%) si de comertul cu autovehicule (9,8%).

Din segmentul serviciilor prestate populatiei, cel mai mare avans l-a inregistrat in ianuarie sectorul agentiilor turistice, cu o crestere de 8,4%, urmat de hoteluri si restaurante (+5,9%).

Fata de luna precenta, cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in ianuarie cu 26,4%, pe serie bruta, si cu 3,3%, pe seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

De asemenea, tot fata de decembrie, serviciile de piata prestate populatiei au scazut cu 7,7% in ianuarie, ca serie bruta, dar au urcat cu 2,5% pe seria ajustata.

Afacerile de retail au fost sustinute anul trecut de cresterea puternica a salariilor, tendinta care ar putea continua si in 2017.

Ultimele statistici arata ca, in ianuarie, castigul salarial mediu net a scazut cu 2,3%, sau 54 lei, fata de nivelul din luna precedenta, pana la 2.300 lei (511 euro), insa ritmul anual de crestere a accelerat puternic, la 18,4%, de la 11,4% in decembrie 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri