Angajatii Porsche AG vor primi un bonus de pana la 9.111 euro brut, care va fi distribuit catre aproximativ 21.000 de persoane, in functie de orele de lucru individuale si de vechimea in companie.

Bonusul este alcatuit din doua parti: 8.411 euro vor fi platiti pentru rezultatele excelente ale companiei si pentru performantele exceptionale ale angajatilor pe parcursul anului financiar 2016, iar 700 euro vor reprezenta o contributie speciala la sistemul de pensii Porsche VarioRente sau la sistemele de pensii individuale.

Pe parcursul anului financiar 2016, constructorul de automobile sport a inregistrat livrari mai mari cu 6%, ajungand la 237.778 de vehicule si la o cifra de afaceri de 22,3 miliarde de euro (reprezentand o crestere de 4%).

De asemenea, profitul operational a crescut cu 14%, pana la 3,9 miliarde de euro. Rentabilitatea vanzarilor, in special, a inregistrat o crestere impresionanta, de la 15,8% (2015), pana la 17,4%. Pana la sfarsitul anului 2016, numarul de angajati Porsche a crescut cu 13%, la nivel global, pana la 27.612 de persoane.

"Cu toate acestea, anul acesta a fost deosebit de dificil sa ajungem la un consens. Pana acum, nimeni din marea noastra familie Volkswagen nu a primit niciodata un bonus de o valoare macar apropiata de bonusul oferit angajatilor nostri de la Porsche. A trebuit sa procedam cu foarte mare atentie in timpul negocierilor. Pe de o parte, sprijinirea Grupului este foarte importanta pentru noi, fapt care ne-a determinat sa preluam angajati de la Audi si Volkswagen. Pe de alta parte, dorim sa ne rasplatim angajatii pentru realizarile lor remarcabile. Rezultatul negocierilor a fost acest bonus extraordinar si unic pana acum, dar complet justificat. Scopul nostru a fost de a arata solidaritate pentru colegii din Grup si in acelasi timp, de a multumi angajatilor Porsche," a declarat Uwe Huck, Presedintele Comitetului de la Fabrica Porsche.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri