Grupul industrial italian Fiat planuieste sa investeasca un miliard de dolari in America Latina pentru a majora vanzarile de automobile din zona, potrivit cotidianului Financial Times, conform NewsIn. seful operatiunilor pentru zona Americii de Sud a Fiat, Cledorvino Belini, a precizat pentru cotidian ca grupul pe care il reprezinta planuieste sa investeasca aceasa suma in America de Sud si Mexic, pana la finalul anului 2008.

Investitia, din care o mare parte va fi canalizata spre modelele noi si modernizarea liniilor de productie de la uzina braziliana din Belo Horizonte, reprezinta de doua ori mai mult decat ce a fost investit intre 2003 si 2005, conform Financial Times.

Fiat spera sa isi sporeasca cota de piata din America Latina de la 12% pana la 15%, intrecand astfel compania americana Ford Motor Co, care trece printr-o perioada mai dificila, a anuntat compania.

Belini a precizat pentru cotidian ca este de parere ca este "realist" ca acest obiectiv sa fie indeplinit pana in 2010. "Mi-as dori sa atingem o ocupare a pietei de 25% in ceea ce priveste America Latina, dar in anii ce vor urma ne vom multumi si cu o cota mai mica", a declarat acesta.

Mexicul reprezinta unul din punctele centrale ale preconizatei cresteri. "Aproximativ 1,1 milioane de noi masini sunt vandute anual in Mexic, ceea ce inseamna ca reprezinta a doua piata ca si dimensiune din America Latina, dar prezenta Fiat in Mexic este foarte redusa", a precizat Belini.