Toyota Romania a inaugurat luni un complex cu showroom, service, spatii de birouri si depozit de piese de schimb dupa o investitie de peste 5 milioane euro in zona Pipera - Tunari din nordul Bucurestiului.

Complexul de servicii auto integrate se intinde pe 11.000 de metri patrati, din care 1.200 sunt ocupati de showroom-urile marcilor Toyota si Lexus iar service-ului ii revin peste 2.500 metri patrati.

In showroom pot fi expuse cel mult 25 de masini, iar investitia totala pentru complexul situat pe soseaua Pipera - Tunari a depasit 5 milioane euro. Centrul multi-functional este proprietatea grupului Inchcape Motors, unul dintre cei mai mari distribuitori Toyota pe plan mondial.

Toyota are in Romania 22 de showroom-uri dintre care patru sunt de tipul 3S, adica au showromm, service si "spare parts" (depozit de piese de schimb). Toyota are in constructie inca patru centre "3S" in tara.

Marca nipona a vandut 3.931 de unitati in primele noua luni ale acestui an, cu 47% mai mult decat in perioada similara din 2005. Pentru anul curent Toyota si-a propus sa vanda 6.000 de unitati in Romania. Toyota Romania activeaza pe piata din anul 2000 ca parte integranta a companiei britanice Inchcape plc, care distribuie automobile in peste 60 de tari.