Primarul general, Gabriela Firea, someaza din nou constructorul de la santierul Piata Sudului, Asocierea Astaldi SPA – Euroconstruct Trading 98 SRL – RCV Global Group SRL, sa accelereze ritmul lucrarilor si sa respecte prevederile contractului cu Municipalitatea.

In scrisoarea semnata de primar se arata: "Desi am solicitat mobilizarea Dvs si reanalizarea graficului de executie al lucrarilor in sensul finalizarii cat mai urgente a acestora, nu am constatat niciun progres semnificativ, fiind observata, in linii mari, aceeasi lipsa de implicare, ceea ce induce o stare de nemultumire generala in randul cetatenilor, carora le este grav afectata in continuare viata economica si sociala. Revenim astfel la solicitarea ferma facuta anterior si va reamintim ca exista parghii contractuale prin care sa denuntam unilateral contractul din culpa exclusiva a Executantului", a spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei mai spune: "Avand in vedere ca ne aflam in situatia prevazuta in contract potrivit careia ati neglijat in mod flagrant si repetat sa va indepliniti obligatiile contractuale, desi ati fost notificati in repetate randuri, va punem in vedere ca de urgenta sa procedati la executarea obligatiilor. In caz contrar vom parcurge procedura privind rezilierea contractului conform prevederilor contractuale".

Conform contractului de lucrari nr 183/08.05.2014, incheiat intre Municipiul Bucuresti si Asocierea ASTALDI SPA - EUROCONSTRUCT TRADING 98 SRL – RCV GLOBAL GROUP SRL, la cap. 16 sunt prevazute sanctiuni pentru neindeplinirea culpabila a obligatiilor, achizitorul putand solicita rezilierea contractului.

Sursa foto: 2YouStockPhoto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri