Skoda prezinta pe 18 mai SUV-ul compact Karoq la Stockholm, iar lansarea pe piata europeana va avea loc in a doua jumatate a anului 2017.

La fel cum s-a intamplat anterior si cu Skoda Kodiaq, populatia de pe insula Kodiak a inspirat numele modelului Skoda Karoq.

In limba nativilor tribului Alutiiq care traiesc aici, masina se spune ‘KAA’RAQ’. Ei folosesc termenul ‘RUQ’ pentru sageata, simbolul care reprezinta elementul central al emblemei Skoda si exprima dinamismul marcii. Astfel, denumirea noului SUV compact de la Skoda – Skoda Karoq – este format din combinatia plina de forta a acestor doi termeni.

Ca partea a strategiei Skoda 2025, marca va continua sa-si extinda coerent gama de modele in anii urmatori. Accent se va pune in mod special asupra extinderii gamei de SUV-uri.

Motorizarile pe benzina vor fi 1 litru 115 CP, 1,5 litri 150 CP, iar cele diesel, 1,6 litri 115 CP si 2,0 litri 150 si 190 CP.

Foto: Autoweek.nl

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri