Daimler organizeaza o competitie in 19 tari, printre care si Romania, pentru a stimula soferii de autovehicule comerciale mari sa conduca economic in activitatea lor de zi cu zi.

Pentru prima oara, Rusia, Irlanda si Ungaria vor lua parte la FleetBoard Drivers' League. Daimler se asteapta ca in total 1.000 de soferi si flote de autovehicule comerciale mari sa reduca consumul de carburant si emisiile pe rutele pe care transporta marfa (cel putin 3.200 de km parcursi in iulie), in timpul competitiei care va dura o luna, intre 3 si 31 iulie 2017. Soferii se pot inscrie in competitie ca parte a unei echipe sau pot concura individual pana pe 2 iulie. Rezultatele se vor anunta in octombrie.

Stilurile de conducere ale participantilor sunt evaluate cu ajutorul FleetBoard Performance Analysis. Evaluarea ia in considerare o combinatie a factorilor de uzura si de consum, precum stilul de conducere anticipativ, schimbarile de viteza si comportamentul la franare.

Daimler spune ca va tine cont de gradul de dificultate al traseului parcurs de sofer, in functie de gradul de inclinare al traseului parcurs, numarul de opriri si de incarcare. Cu cat numarul de opriri a fost mai mare, cu atat traseul de parcurs este considerat mai dificil; similar, in functie de gradul de incarcare al autovehiculului concurentului. Un alt criteriu de care se va tine const este consumul de combustibil.

O echipa de flote trebuie sa cuprinda cel putin 3 soferi ce trebuie sa parcurga cumulat cel putin 9.600 km pe durata unei luni.

Amenzile rutiere ar putea fi...
Citeste si: Amenzi rutiere cu 30% mai mici incepand de anul acesta

Sursa foto: welcomia / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Daimler recheama in service 60.000 de masini Mercedes-Benz